ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φ. Γεννηματά: «Η χώρα χρειάζεται μια νέα πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση»

Gennnimta_KINAL

«Η χώρα χρειάζεται  μια νέα πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση που να ενώνει αντί να διχάζει», ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην 3η Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Η κ. Γεννηματά, εξαπέλυσε σφοδρή έπιθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔκαι τόνισε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός παραπαίει, σημειώνοντας ότι αυτό  που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι πότε θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση αλλά πότε θα φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλοι μαζί. Πότε θα τελειώσουν οι καταστροφικές πολιτικές  για τις ζωές των ανθρώπων.

Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να βγούμε επιτέλους από την κρίση, να βγούμε από την κυλιόμενη χρεωκοπία, να περάσουμε σε μια εποχή ανάπτυξης, ασφάλειας, αξιοπρέπειας. Αυτό είναι το νόημα των εκλογών.

Αναφερόμενη στο κλίμα που δημιουργείται από την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έκανε λόγο για ένα στημένο παιχνίδι που έχει ως στόχο το Κίνημα Αλλαγής. Ποντάρουν, λοιπόν  σε πόλωση και διχασμό ελπίζοντας να λεηλατήσουν την μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

« Το κλίμα για μας είναι καλύτερο από ποτέ.Το βλέπουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, βλέπουν ότι τους χαλάμε τη σούπα του δικομματισμού» τόνισε Οι πολιτες είπε γνωρίζουν ότι «αυτοί που μας κυβερνάνε δεν είναι αριστερά και ότι  δεν θα λύσει η δεξιά τα προβλήματα του τόπου.»
«Προοδευτικό  δεν είναι η άκριτη υποταγή στα κελεύσματα της συντηρητικής ευρωπαϊκής ηγεσίας. Ούτε οι άκαιρες και τυφλές ρήξεις που οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες. Είναι η ικανότητα μιας προοδευτικής κυβέρνησης της ευρύτατης δυνατής λαϊκής νομιμοποίησης και κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, να καθορίσει τους νέους εθνικούς στόχους και τα αποφασιστικά βήματα που τους υλοποιούν. «Εμείς είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ για την μάχη των εκλογών. Το κλίμα είναι για το Κίνημα Αλλαγής είναι καλύτερο από ποτέ», ανέφερε.
Καθοριστική αναμέτρηση όπου επιδιώκουμε την πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή:

  • Για να δώσουμε τέλος στο λαϊκισμό και να μην επιτρέψουμε την επιστροφή της δεξιάς.
  • Για να ανοίξει ο δρόμος για πραγματικά Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου. Για να τελειώσει η λιτότητα και να γίνει πράξη η ανάπτυξη.
  • Για να βγούμε οριστικά από την κρίση.
  • Για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην ζωή μας.
  • Για την συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι Τσιπρας και Μητσοτάκης αναζητούν πρόθυμους για να ακούσουν ένα παραπάνω ναι ή ένα  παραπάνω όχι. «Οι Καμμένοι των Πρεσπών είναι πολλοί»,  υπογράμμισε, φωτογραφίζοντας όπως λέγεται τον Σταυρο Θεοδωρακη.
    Κατά την συνεδρίαση ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 230 υποψήφιοι του Κινήματος Αλλαγής. Είναι όπως τόνισε η κυρία Γεννηματά η εικόνα του Κινήματος Αλλαγής στις τοπικές κοινωνίες και κάλεσε τους υποψήφιους να δώσουν την μάχη καθημερινά παντού.
    Στην τοποθέτηση του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στη διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων και αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει σε όλη τη χώρα λέγοντας ότι οι δημοσκοπήσεις που γίνονται εκεί είναι αυτές που δείχνουν ότι υπάρχει κλίμα αισιόδοξο για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top