ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φ. Γεννηματά: Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών

gennimata2

Για νόμο – «εκλογομαγειρείο» ο οποίος «πρέπει να καταργηθεί» κάνει λόγο η Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της στην ιστοσελίδα airetos.gr με θέμα τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεσμεύεται ότι θα κάνει ό,τι περνά, θεσμικά, από το χέρι της με σκοπό να καταφέρει την κατάργησή του.

«Το νέο πλαίσιο που άμεσα θα τον διαδεχθεί, οφείλει -σε συνεργασία με τους φορείς της ΤΑ- να εξασφαλίζει μαζί με τη δημοκρατική εκπροσώπηση όλα τα αναγκαία θεσμικά αντίβαρα για να μπορούν να κυβερνηθούν οι δήμοι με αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών», σχολιάζει η κυρία Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τονίζει παράλληλα ότι πριν από την κατάργησή του μεσολαβούν οι εκλογές κι εκεί «ο κάθε πολίτης με την ψήφο του, έχει την καθοριστική δύναμη να αποτρέψει, στο μέγιστο δυνατό, τα κλεισθένεια “τεχνάσματα”, δίνοντας από την Α’ Κυριακή ισχυρές και σταθερές πλειοψηφίες άνω του 50%».

Επιπλέον συμπληρώνει πως «η μείωση των κινδύνων από τις πληγές της περιπέτειας του “Κλεισθένη”, προϋποθέτει -σε αυτές τις εκλογές περισσότερο από ποτέ- αιρετούς με βαθιά γνώση, ικανότητα και ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση, για να μειώσουν τις παρενέργειές του και να συμβάλουν εποικοδομητικά στην επόμενη μέρα».

Αφού υπογραμμίζει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις κι αλλαγές που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 και με τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη» το ‘90 και το 2009 η Φώφη Γεννηματά απευθύνεται στους πολίτες λέγοντας: «Στείλτε μήνυμα αλλαγής για ισχυρό αυτοδιοικητικό μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Η 26η Μαΐου αποτελεί ευκαιρία να ορθώσουμε ένα αποφασιστικό “όχι” απέναντι στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, ένα ηχηρό “ναι” στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το διακύβευμα δεν περιορίζεται στην κάλπη των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά αντιστοίχως στις τρεις αυτοδιοικητικές κάλπες».

Όπως αναφέρει «το Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει πως βρίσκεται αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού. Και αυτή την αρχή υπηρετούν τα στελέχη μας σε όλη τη χώρα. Στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει χώρος για φασίστες. Στο “κυνήγι του σταυρού” δεν δικαιολογούνται… φωτογραφήσεις με υμνητές των ναζιστών. Στην επιδίωξη πλειοψηφιών είναι απαράδεκτα «δεκανίκια» με ακροδεξιούς κατά το πρότυπο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν χωρούν διακρίσεις στο δίχτυ προστασίας των ΟΤΑ που οφείλει να αγκαλιάζει κάθε ανθρώπινη ψυχή στις πόλεις μας».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά η επιδίωξη είναι: «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, η έκπληξη στις κάλπες του 2019». Στην κατεύθυνση αυτή ζητάει από τον κάθε πολίτη να ενισχύσει τους υποψήφιους του Κινήματος Αλλαγής και να απορρίψει «τις σειρήνες του διχασμού, του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού, των προεκλογικών παραμυθιών» και να εμπιστευτεί το Κίνημα Αλλαγής ως τη θετική επιλογή σε όλες τις κάλπες του 2019.

«Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών. Μαζί μπορούμε να βάλουμε επιτέλους τέλος στις περιπέτειες και τα αδιέξοδα. Μπορούμε να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας για ένα καλύτερο μέλλον», υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top