ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φ. Γεννηματά: Καταρρέουν, δεν τους σώζει τίποτα- Δουλεύουμε για να εξασφαλίσουμε συνθήκες προοδευτικής διακυβέρνησης

FOFI

«Η αντίστροφη μέτρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει. Όπως έστρωσαν, έτσι θα κοιμηθούν, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει και να αποτρέψει την κατάρρευσή τους, όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα, όσους αντιπερισπασμούς κι αν επιχειρήσουν», δηλώνει σε συνέντευξή της στον «Φιλελεύθερο» η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας για το ενδεχόμενο να προκηρύξει σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας εκλογές.

«Το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε και αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία του νέου φορέα. Το Κίνημα αλλαγής, όμως, υπερβαίνει τα κόμματα και τις κινήσεις που το συναποτελούν. Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία και δουλεύουμε για να εξασφαλίσουμε συνθήκες προοδευτικής διακυβέρνησης στον τόπο. Συναντιόμαστε ξανά με όλο τον προοδευτικό κόσμο που αναζητά πραγματική ελπίδα» δηλώνει η Φώφη Γεννηματά στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», λίγες ώρες πριν την έναρξη του ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Σημειώνει ότι δεν είναι εύκολη η προσπάθεια, ούτε έκρυψε ποτέ ότι το εγχείρημα έχει δυσκολίες. «Δεν ωραιοποιώ, ούτε κρύβω τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Την ενότητα, όμως, θα την κερδίσουμε. Τολμήσαμε, πετύχαμε, προχωράμε μπροστά. Την απαιτεί και την επιβάλλει η βάση της παράταξης. Ο κόσμος της Κεντροαριστεράς έχει μιλήσει και είμαστε όλοι δεσμευμένοι και υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την εντολή του. Δημιουργική σύνθεση με στόχο την ενιαία πολιτική έκφραση και την κοινή αποτελεσματική δράση. Αυτή η εντολή είναι για μένα συμβόλαιο τιμής και δέσμευση να την υλοποιήσω» αναφέρει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά επικρίνει σε υψηλούς τόνους τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε την κρίση, προκειμένου να λαφυραγωγήσει την κοινωνική και εκλογική βάση της Κεντροαριστεράς. «Κατασυκοφάντησαν το ΠΑΣΟΚ, έσπειραν το μίσος και τον διχασμό και με απάτες και αυταπάτες πέτυχαν το τυχοδιωκτικό τους ρεσάλτο στη κυβερνητική εξουσία. Τώρα πια δεν πείθουν κανένα. Το εισιτήριο της πολιτικής αποδρομής τους έχει ήδη εκδοθεί. Χωρίς επιστροφή? » λέει και προσθέτει: «Το ζήτημα της εθνικής συνεννόησης δεν είναι σημαία ευκαιρίας, δεν αποτελεί συγκυριακή πολιτική. Είναι εδώ και χρόνια μια σταθερή διακηρυγμένη θέση, την οποία υπηρετήσαμε με μοναδική συνέπεια και από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση. Η πόλωση και η τοξικότητα, που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό, σίγουρα δεν ευνοεί την εθνική συνεννόηση. Εμείς θα επιμένουμε στη γραμμή αυτή γιατί αυτό είναι που συμφέρει τη χώρα. Πιστεύουμε βαθύτατα πως είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε από την πολυετή κρίση».

Τέλος, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής διευκρινίζει ότι η εθνική γραμμή και η ενότητα στα μεγάλα ζητήματα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην κυβερνητικές συνεργασίες. «Για μας, μια κυβερνητική συνεργασία πρέπει να έχει ως θεμελιώδη προϋπόθεση την προγραμματική συμφωνία σε μια ρεαλιστική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας» σημειώνει.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top