ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φ. Γεννηματά: Κηρύσσουμε Ανένδοτο Αγώνα για την ανάταξη της χώρας

Gennimata_synedrio

Κηρύσσουμε Ανένδοτο Αγώνα για την Αλλαγή της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών και την ισχυροποίηση της  θέσης της Ελλάδας στον κόσμο, τόνισε η Φώφη Γεννηματά κατά την εναρκτήρια ομιλία της στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ένα απλό κόμμα, τόνισε- . Είναι ένα κοινωνικό ρεύμα. Στη μεγάλη και  αυθόρμητη προσέλευση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στις εκλογές του Νοεμβρίου, διαβάζουμε όλοι πια ξεκάθαρα το ισχυρό μήνυμα: Να τους πούμε ότι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε: Ότι η εργασία, η προσπάθεια, το ταλέντο, η αξία, οδηγούν σε καλύτερη ζωή.

Η επικεφαλής του νέου φορέα επέμεινε πως το στρατηγικό δίλημμα είναι πρόοδος ή συντήρηση καθιστώντας σημαντικό ορόσημο τις Ευρωεκλογές του Μαίου του 2019, όπου, όπως είπε, θα είναι εκ των πραγμάτων μία Πανευρωπαϊκή μάχη των Σοσιαλιστών απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό. «Πρόοδος είναι η πίστη στις δυνατότητες του ανθρώπου.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι η χώρα μας με αυτή την Κυβέρνηση, γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω.

Οικονομικά: πίσω στην Ελλάδα ψωροκώσταινα, Εθνικά: πίσω από το Ελσίνκι και την Ενδιάμεση Συμφωνία, Πολιτικά: πίσω στις άθλιες μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων, στο ρουσφέτι και στις πελατειακές σχέσεις, Θεσμικά: πολύ πιο πίσω, όταν δεν ήταν «κεκτημένο» ο σεβασμός στους θεσμούς και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Αυτή είναι η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

«Θέλουμε την δύναμη για να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και της ΝΔ, που κρατά την χώρα στο χθες», διεμήνυσε η κα Γεννηματά και διαβεβαίωσε πως προχωρούμε μπροστά με αυτόνομο λόγο και στρατηγική, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε σε διχαστικά μέτωπα.

Το Κίνημα Αλλαγής

Περιγράφοντας το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής για την προοδευτική διακυβέρνηση, η επικεφαλής του φορέα έδωσε έμφαση στην άμεση ελάφρυνση του χρέους, στη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, την ανεξαρτησία και την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης. Η επικεφαλής του νέου φορέα αναφέρθηκε επίσης στην διασφάλιση κατώτερου μισθού και κατώτατης εγγυημένης σύνταξης όχι κάτω από 500 ευρώ, ενώ προέκρινε ένα φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ένα πρόγραμμα για την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων.

Τέλος, η κα Γεννηματά αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος, τις εσωτερικές διαφωνίες και αγκυλώσεις επιχειρώντας κατ αυτόν τον τρόπο να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την αδυναμία του νέου φορέα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων και των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

«Δεν ήμουν πάντοτε ικανοποιημένη από τον τρόπο που έγινε αυτή η συζήτηση – αρκετές φορές αισθάνθηκα ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και περισσότερη γενναιοδωρία, από όλες τις πλευρές. Γι αυτό δέχτηκα, σε αυτή τη μεταβατική φάση, αντί τις εκλογές, τη συνθετική αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα», τόνισε η κα Γεννηματά, που εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το Κίνημα Αλλαγής αντιπροσωπεύει ένα κοινωνικό ρεύμα.

Το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει εντολή και θα επιδιώξει προοδευτική προγραμματική συμφωνία, τόνισε.

Αυτό το σχέδιο θα θέσουμε ως βάση  για επίτευξη προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας όταν θα πάρουμε την εντολή μετά τις εκλογές. Το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει εντολή. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια ακόμη συγκυριακή σύμπραξη κομμάτων, με μια στείρα λογιστική λογική: «δεν βγαίνουν τα κουκιά».  Αλλά από μια ειλικρινή, ιστορικά υπεύθυνη και συνεπή συμφωνία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top