ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φ. Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επενδύσει στο μόνο που του έμεινε – στον διχασμό

gennimata-vouli

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επενδύσει στο μόνο που του έμεινε, στον διχασμό» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη Συνταγματική αναθεώρηση.
Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επένδυσαν στην αναθεώρηση για να αντλήσουν κομματικά οφέλη θολώνοντας το μήνυμα που πρέπει να έχει η αναθεώρηση, τη συναίνεση. «Η αναθεώρηση πνίγηκε στο μύλο της κομματικής διαπάλης. Χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η συζήτηση διεξάγεται σε μια Βουλή που βιώνει φαινόμενα εκφυλισμού, τόνισε η κ. Γεννηματά.
«Είναι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας ο αρχιτέκτονας αυτού του πολιτικού και κοινοβουλευτικού εκφυλισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Φώφη Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και κατά της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την  ότι παίζει το παιχνίδι της πόλωσης, διότι θεωρεί ότι τη βολεύει. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επένδυσαν στην Αναθεώρηση του Συντάγματος για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη», υποστήριξε.
«Εμείς συμφωνούμε να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα στα άρθρα που πρέπει. Στην εμβάθυνση και στην εμπέδωση της Δημοκρατίας», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί απαξιωμένος να επενδύσει στο μόνο που του έμεινε, στον διχασμό. «Το ΚΙΝΑΛ επιμένει ότι πρέπει να δούμε το κεφάλαιο της αναθεώρησης του Συντάγματος με υπευθυνότητα. Δεν θα επιτρέψουμε η αναθεώρηση να γίνει παιχνίδι για λίγους. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην αφήσουμε επίδοξους της εξουσίας να κόψουν και να ράψουν την αναθεώρηση στα μέτρα τους», υπογράμμισε.
Τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων για να μπει – όπως είπε – ένα τέλος στη σημερινή υποκριτική κατάσταση της λειτουργίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε γκρίζα ζώνη και για να σταματήσει το φαινόμενο να φεύγουν ελληνόπουλα στο εξωτερικό για να σπουδάσουν.
«Ζητήσαμε να αναθεωρηθεί το status για τη βουλευτική ασυλία» είπε η κ. Γεννηματά ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επίμαχο άρθρο 32 περί εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Διαφωνούμε με τον λαϊκισμό της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό που αλλοιώνει τη μορφή του πολιτεύματος. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το ζήτημα. Το περιεχόμενο αυτής της θα πρέπει να καθοριστεί από την πλειοψηφία των 2/3 της επόμενης Βουλής».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top