ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φ.Γεννηματά: Στόχος μας είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας

Fofi Gennimata

Το Συνέδριο, είναι η αφετηρία για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών»  δηλώνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» και σημειώνει: «Δημιουργούμε το νέο ενιαίο προοδευτικό πόλο. Προχωράμε με σταθερά βήματα, με σεβασμό στην ιστορία και την πολιτική παράδοση των κομμάτων-συνιδρυτών της νέας μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Το συνέδριό μας σηματοδοτεί την νέα αρχή για την νέα  παράταξη. Θέλουμε να δώσουμε μια δυνατή φωνή στους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Κάναμε το πρώτο βήμα με τη μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες του Νοεμβρίου, προχωράμε δυναμικά στο δεύτερο βήμα που είναι ένα δημοκρατικό Συνέδριο Επανίδρυσης και Αναγέννησης της Προοδευτικής Παράταξης».

Αναφερόμενη στους στόχους του Κινήματος Αλλαγής, τονίζει ότι «δεν βολευόμαστε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας. Επιδιώκουμε την ριζική ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών. Το εγχείρημά μας είναι συνδεδεμένο άμεσα με το μέλλον της χώρας. Στόχος μας είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας.»

Στο ερώτημα γιατί δεν έγινε εκλογή συνέδρων, αλλά θα μετέχουν τελικά ως σύνεδροι όλοι όσοι έθεσαν υποψηφιότητα, απάντησε ότι θεώρησε  επιβεβλημένη την συμμετοχή ως Συνέδρων όλων όσων εξέφρασαν την βούληση να στρατευτούν και να παραστούν στο Ιδρυτικό Συνέδριο, καταθέτοντας την σχετική υποψηφιότητα, δεδομένου ότι ο συνολικός αριθμός των υποψήφιων συνέδρων αντιστοιχεί απολύτως αναλογικά στην μεγάλη αύξηση των μελών.

«Αυτό το Συνέδριο που είναι η αφετηρία για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, αγκαλιάζει την Κοινωνία, δεν εγκλωβίζεται σε παρωχημένες μάχες χαρακωμάτων», πρόσθεσε

«Δεν βάζουμε πήχη αλλά δεν βολευόμαστε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας. Επιδιώκουμε την ριζική ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών. Το εγχείρημά μας είναι συνδεδεμένο άμεσα με το μέλλον της χώρας. Στόχος μας είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας», κατέληξε.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα εάν υπάρχει πρόβλημα με τον  Σταύρο Θεοδωράκη, είπε ότι «με όλους όσους συμμετέχουν στο κίνημα Αλλαγής συνεργαζόμαστε αρμονικά και φυσικά με το ΠΟΤΑΜΙ. Ξεπερνούμε δυσκολίες μέρα με τη μέρα και που είναι λογικό ακόμη να υπάρχουν. Η απαίτηση και εντολή του κόσμου είναι να προχωρήσουμε με ενότητα και είμαστε υποχρεωμένοι αλλά και αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε. Προσωπικά είμαι αποφασισμένη να τιμήσω αυτή την εντολή», ενώ για την προγραμματισμένη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη τη Δευτερα, απάντησε: «Έχω τοποθετηθεί σε αυτό το θέμα. Για το Κίνημα Αλλαγής άλλο ζήτημα είναι η ανάγκη εθνικής συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ Τσίπρα. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι».

Επίσης, μιλώντας στον Σκάι, η κ. Γεννημματά ανέφερε, ότι λ«όο το προηγούμενο διάστημα προτεραιότητα ήταν η ενότητα του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου. Τώρα είναι αναγκαία η Πολιτική Ενότητα, η συντονισμένη και αποτελεσματική δράση στην κατεύθυνση των κοινών μας στόχων, για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτή την εντολή έδωσαν οι 212.000 πολίτες τον περασμένο Νοέμβριο, αυτό το μήνυμα στέλνουν καθημερινά.

«Δεν τηρούμε ίσες αποστάσεις, δεν είμαστε στη μέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Είμαστε απέναντι και από τους δύο, γιατί είμαστε απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό», είπε

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top