ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φ. Γεννηματά: Χαμηλοί τόνοι και πρόσκληση συστράτευσης για ένα ισχυρό και αυτόνομο ΚΙΝΑΛ

KINAL_ KE

Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, η ενότητα όλων των στελεχών για να επιτευχθεί ο εκλογικός στόχος να είναι το κίνημα «ισχυρό αντίβαρο στη συντήρηση» και η πρόσκληση στους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν αυτή τη στρατηγική, ήταν οι άξονες στους οποίους κινήθηκε η Φώφη Γεννηματά ανοίγοντας την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, από την οποία απουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας ενημερώσει για υποχρεώσεις του στις Βρυξέλλες.

«Εμείς εκφράζουμε την προοδευτική παράταξη. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική δύναμη στη Βουλή και τον λαό και δεν υπάρχει άλλη εκτός από το Κίνημα Αλλαγής. Ανοίγουμε μια μεγάλη πόρτα στους προοδευτικούς», είπε η κ. Γεννηματά κάνοντας ταυτόχρονα έμμεση αναφορά στη σύγκρουσή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Αυτή τη στρατηγική εκφράζει και η επιλογή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δεν υπάρχουν προσωπικά κριτήρια μόνο πολιτικά.

«Η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν και δεν είναι ποτέ δική μου επιλογή. Έχω όμως και έχουμε την ευθύνη δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων. Σας θέλω όλους και πάντα και τώρα  δίπλα στη πρώτη γραμμή της μάχης για να πάμε μπροστά με βάση  το πολιτικό  και εκλογικό  μας σχέδιο. Η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στο μύλο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και επιδιώκει με το πρόγραμμά του να δώσει σύγχρονες απαντήσεις στα προβλήματα του κοινωνικού κράτους, της ψηφιακής εποχής, της κλιματικής αλλαγής με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. «Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική δύναμη στη Βουλή και τον λαό και δεν υπάρχει άλλη από το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top