ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαβάη: 38 λεπτά πανικού από λανθασμένη προειδοποίηση για πύραυλο

hawaii1

Tο σήμα προειδοποίησης για επικείμενη επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο εστάλη από λάθος στους κατοίκους της Χαβάης όταν ένας υπάλληλος της υπηρεσίας πάτησε «λάθος κουμπί» ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας.
Τόσο οι πολιτειακές αρχές όσο και η στρατιωτική διοίκηση των δυνάμεων του Ειρηνικού επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε καμιά πραγματική απειλή κατά της πολιτείας. Αλλά για πάνω από μισή ώρα, όσο οι υπηρεσίες προσπαθούσαν να ανακαλέσουν την προειδοποίηση, οι κάτοικοι πανικοβλημένοι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο.
«Απειλή βαλλιστικού πυραύλου επί της Χαβάης. Σπεύστε αμέσως στα καταφύγια. Δεν πρόκειται για άσκηση», ήταν το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της Χαβάης. Το μήνυμα εστάλη σε κινητά τηλέφωνα και μεταδόθηκε σε τηλεόραση και ραδιόφωνο λίγο μετά τις 8 το πρωί.
Ο κυβερνήτης David Ige είπε σε συνέντευξη τύπου ότι είναι «θυμωμένος και απογοητευμένος» από το γεγονός, ζήτησε συγνώμη και είπε ότι η πολιτεία θα λάβει μέτρα για να μην επαναληφθεί. «Αυτό που έγινε σήμερα είναι τελείως απαράδεκτο» είπε.
Ο Ige είπε ότι η προειδοποίηση εστάλη στη διάρκεια της αλλαγής της βάρδιας και ότι η πολιτεία δεν είχε το μηχανισμό να ενημερώσει αμέσως ότι πρόκειται για λανθασμένη προειδοποίηση. Ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας το αποκάλεσε «ανθρώπινο λάθος».
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατιωτικού κέντρου διοίκησης της ζώνης του Ειρηνικού έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το μήνυμα εστάλη κατά λάθος». «Η πολιτεία της Χαβάης θα αποστείλει διορθωτικό μήνυμα μόλις καταστεί δυνατόν», πρόσθεσε.
Ο δημοκρατικός γερουσιαστής της Χαβάης Μπράιαν Σατς έγραψε στο Twitter ότι το μήνυμα οφείλεται σε «ανθρώπινο σφάλμα», χωρίς άλλες διευκρινίσεις, αλλά πρόσθεσε ότι το σύστημα Amber Alert είναι πολύ σημαντικό να τύχει επαγγελματικής διαχείρισης και να τοποθετηθούν ασφαλιστικές δικλείδες.
Οπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της περιοχής το μήνυμα εστάλη στις 8:07 το πρωί του Σαββάτου και διορθώθηκε 18 λεπτά αργότερα. Ωστόσο πέρασαν 38 λεπτά για να ακολουθήσει ανάκληση με sms.

πηγή reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top