ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Χαιρέτισε» την συμφωνία το έκτακτο EWG- Ζητά να ψηφισθούν τα προαπαιτούμενα για να εγκριθεί η δόση

ewg

Ολοκληρώθηκε το έκτακτο Euroworking Group που πραγματοποιήθηκε για την αποτίμηση της προκαταρκτικής συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς.

Το έκτακτο Eurowοrking Group «χαιρέτισε τη συμφωνία» και έκρινε ότι μόλις εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα το Eurogroup θα μπορούσε να εγκρίνει το πακέτο πολιτικής και τους όρους της επόμενης εκταμίευσης και να διευθετήσει τη βιωσιμοτητα του ελληνικού χρέους στο άμεσο μέλλον, στη βάση της συμφωνίας του Μαΐου 2016, σύμφωνα με κοινοτική πηγή.

Με αυτή την όχι πολύ διαφωτιστική δήλωση σχολίασε Ευρωπαίος αξιωματούχος το αποτέλεσμα της έκτακτης συνεδρίασης του Euroworking group στις Βρυξέλλες. Όπως είπε, το EWG αποτίμησε την πορεία των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και «χαιρέτισε την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών πάνω σε ένα πακέτο πολιτικής που θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».

«Σε συνέχεια της εφαρμογής των προαπαιτούμενων δράσεων από την Ελλάδα» συνέχισε ο ίδιος, «το Eurogroup θα μπορούσε να εγκρίνει το πακέτο πολιτικής και τους όρους της επόμενης εκταμίευσης, ενώ επίσης στο άμεσο μέλλον να διευθετήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στη βάση της συμφωνίας του Μαΐου του 2016».

Η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση του EWG για την προετοιμασία του Eurogroup της 22ας Μαΐου είναι στις 15 Μαΐου.

Ωστοσο, θα έχει προηγηθεί η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών (11-13 Μαΐου) στο πλαίσιο της G7 στο Μπάρι της Ιταλίας, η οποία κρίνεται άκρως σημαντική, καθώς σε αυτή θα συμμετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και ο επίτροπος Μοσκοβισί. Με λίγα λόγια στο τραπέζι θα κάτσουν όλοι οι σημαντικοί παράγοντες για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

Οι επαφές στο Μπάρι εκτιμάται ότι θα ανοίξουν τον δρόμο για πραγματική πρόοδο στο ζήτημα εν όψει του Eurogroup της 22ας Μαΐου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top