ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νσ Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ- Α. Διαμαντοπούλου: Η «αντιμεταρρύθμιση» είναι προ των πυλών.

AEI_ panepistimio

Δεκτό έγινε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, «Οργάνωση και λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις», κατά τη σημερινή, τρίτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αναλυτικά, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατά τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η Ένωση Κεντρώων. Η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Σε δήλωσή της η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζει ότι με το νομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου, «η αντιμεταρρύθμιση είναι προ των πυλών». και σημειώνει:

«Αντί για διεθνοποίηση, εσωστρέφεια.Αντί για τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και την οικονομία, δογματική απομόνωση.Αντί για πραγματική ελευθερία του λόγου με κανόνες σε οργανωμένο πλαίσιο, ξανά το δήθεν άσυλο για την προστασία των εξωπανεπιστημιακών συμμοριών.

Παράδοση της διοίκησης των ΑΕΙ στην κομματοκρατία. Υποβάθμιση των μεταπτυχιακών σπουδών. Κλείνουν οι πόρτες για καθηγητές και φοιτητές που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Όλα αυτά οδηγούν στη πτώση της ποιότητας των σπουδών και είναι σε βάρος των πιο αδύναμων οικονομικά Ελλήνων,  ενώ, οι έχοντες οικονομική δυνατότητα, θα βρουν διέξοδο στο εξωτερικό.

Ήδη, ο Σταύρος Θεοδωράκης το έθεσε ως πρώτο θέμα στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έθεσε πρώτο θέμα στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Περίμενα, η Φώφη Γεννηματά που έζησε, ως Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, όλη την τιτάνια προσπάθεια της μεταρρύθμισης και της συναίνεσης των 255 βουλευτών, να έθετε το θέμα της παιδείας στην κορυφής της ατζέντας αυτού του καυτού καλοκαιριού. Μέχρι στιγμής ουδέν…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top