ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

vouli

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν. Το πολυνομοσχέδιο κατατίθεται στην Ολομέλεια την Παρασκευή στις 10 το πρωί.

«Το πολυνομοσχέδιο ισορροπεί τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας» τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιμένοντας ότι «τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών».

Σε ομιλία του κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι ως κυβέρνηση δεν θα επέλεγαν τη ρύθμιση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργίες, ομολόγησε ότι έχασαν τη διαπραγμάτευση σε αυτό το πεδίο, άλλα επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι δεν είναι τόσο καταστροφικό, και «μπορεί να θεωρηθεί πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό, ώστε οι εργαζόμενοι να δουν πώς θα το ξεπεράσουν και θα γίνουν πιο ενεργητικοί στο ρολό τους».

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το πολυνομοσχέδιο «δείχνει όχι μόνο ότι έχουμε αφήγημα πώς θα βγούμε 2018 από Μνημόνιο, αλλά ήδη έχει αρχίσει η ισορροπία (…) και είναι μόνο ένα βήμα όπως λένε οι Αμερικανοί». «Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα» διαβεβαίωσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Το πολυνομοσχέδιο έχει πιο πολλά θετικά από αρνητικά μέτρα» υποστήριξε, μιλώντας στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας, στη «γραμμή» Τσακαλώτου που δήλωσε την Τετάρτη ότι «το πολυνομοσχέδιο ισορροπεί τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας» και επέμεινε ότι «τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών».

Η κ. Αχτσιόγλου μίλησε για «υπερβολές και ανακρίβειες που σκορπούν ηττοπάθεια», καθώς, όπως ανέφερε, στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η κυβέρνηση απέφυγε το λοκ άουτ και τις ομαδικές απολύσεις.

πηγή skai.gr

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top