ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ώρα Αποφάσεων για το επόμενο βήμα – Μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα

ora-apofaseon-iraklio

Ανοικτή εκδήλωση την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic οργανώνει η πρωτοβουλία «Ώρα Αποφάσεων». Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης, μετά τις συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισσα, Ηράκλειο και Πάτρα απευθύνονται  στον κόσμο της πρωτεύουσας  στην εκδήλωση με θέμα «Ώρα Αποφάσεων για το επόμενο βήμα» για την Ελλάδα της Δικαιοσύνης και της Παραγωγής.

ekdilosi_Athina

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

Απευθυνόμαστε σε όλους που μοιράζονται την αγωνία μας για το μέλλον της χώρας μας. Στους ανθρώπους της εργασίας και της παραγωγής που καθημερινά δοκιμάζονται, και μαζί σε αυτούς που έμειναν χωρίς δουλειά, στους νέους και στις νέες που βρίσκονται σε αδιέξοδο. Σε όλους τους πολίτες που, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι, οδηγήθηκαν στην αποχή και την αποστασιοποίηση.

Η χώρα μας βρίσκεται στη χειρότερη φάση της νεώτερης ιστορίας της, χωρίς διαφαινόμενη  θετική προοπτική, Η ελπίδα έχει χαθεί. Η υπομονή και η προσμονή έχουν εξαντληθεί.

Ήρθε η ώρα των υπεύθυνων αποφάσεων για όλους μας.

Ήρθε η ώρα να δούμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, χωρίς ωραιοποιήσεις αλλά και δίχως φόβο.

Ήρθε η ώρα να σταθούμε απέναντι σε όσα χρεοκόπησαν την Ελλάδα: τον κρατισμό, τον λαϊκισμό και τον παλαιοκομματισμό. Απέναντι στις δυνάμεις του εθνικολαϊκισμού,  της ήσσονος προσπάθειας και της συντήρησης.

Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι αληθινά προοδευτικό και εθνικά συμφέρον. Να διαχωρίσουμε την πρόοδο από την δεξιά και αριστερή  συντήρηση.

Κυρίως, ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε την Ελλάδα του αύριο, με αίσθημα ευθύνης, με γνώση και αποτελεσματικότητα.

 

Όλα αυτά χρειάζονται ένα νέο υποκείμενο. Έναν νέο φορέα, με σεβασμό στο παρελθόν αλλά με το βλέμμα στο μέλλον. Χρειάζονται την ένωση των διαθέσιμων δυνάμεων με νέες δομές, νέο περιεχόμενο και οδηγό μια γνήσια προοδευτική πρόταση για την εκ βάθρων ανόρθωση της χώρας.

Είναι η ώρα των αποφάσεων στον προοδευτικό χώρο. Η ώρα που ή θα παγιωθούν τα αδιέξοδα ή θα αλλάξουν οι συσχετισμοί πολιτικής δύναμης που διαμορφώθηκαν μέσα στην κρίση -και εξαιτίας της. Η στιγμή είναι ιστορική και η ανταπόκριση μάς αφορά όλους.

 

Σας καλούμε να παλέψουμε όλοι μαζί, ως ενεργοί πολίτες, για την Ελλάδα της παραγωγής και της δικαιοσύνη

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top