ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ώρα Αποφάσεων: Ξεκίνησε ο διαδικτυακός διάλογος για τους νέους

anergoi_neoi

Η Ώρα Αποφάσεων, ως νέος πολιτικός οργανισμός, επιβάλλεται να ασχοληθεί συστηματικά με τη διαμόρφωση των προγραμματικών της θέσεων. Οι διεργασίες αυτές θα αποτελέσουν καταλύτη για τη σφυρηλάτηση της ταυτότητάς της αλλά και συνεκτικό παράγοντα στην επικοινωνία της με τους πολίτες.

Αφετηρία  είναι η συζήτηση για τους νέους -θέμα εξαιρετικά ουσιαστικό γιατί, όπως αποδεικνύεται, καθημερινά σε όλους τους τομείς γίνονται επιλογές σε βάρος του παρόντος και του μέλλοντος των νέων, δηλαδή, τελικά, της χώρας.

Έξι σημαντικοί άνθρωποι παρεμβαίνουν στον διάλογο, με κείμενά τους αλλά και με συμμετοχή σε θεματικά διαδικτυακά chat ή εκδηλώσεις:

Πως δημιουργούνται θέσεις εργασίας;
Πως συμμετέχουν οι νέοι στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή;

Πως αναστρέφεται το ρεύμα εξόδου από τη χώρα;

Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Παραγωγής και Μεταφορών στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μαρίλη Μέξη, Υπεύθυνη Έρευνας και Ανάπτυξης στο Institute of Citizenship Studies του Πανεπιστημίου της Γενεύης

Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής του ΜΙΤ

Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Αθανάσιος Τσαυτάρης, Καθηγητής Γενετικής του Αριστοτέλειου Παμενιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξςη και Τροφίμων

Θανάσης Χειμωνάς, συγγραφέας.

Ο διάλογος έχει ανοίξει στο http://oraapofaseon.gr/discussion/ora-dialogou/ και δέχεται απόψεις.

Η ανεργία στους νέους βρίσκεται στο 50%. Δεκάδες χιλιάδες νέοι φεύγουν από την πατρίδα, ενώ όσοι μένουν βιώνουν την απόρριψη των προσόντων τους, σε μια χώρα που δεν γίνονται επενδύσεις και που πάντα χρειάζεσαι «κάποιον γνωστό».

Οι νέοι αποστρέφονται την πολιτική και η χώρα γερνάει μέρα με τη μέρα.
Όλοι μιλάμε για τους νέους αλλά οι πολιτικές μας τους κλείνουν όλες τις πόρτες.  Κι όμως υπάρχουν τόσες δυνατότητες, τόσες ευκαιρίες, τόσοι άνθρωποι με χαρίσματα και προτερήματα.
Η ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ έθεσε ως προτεραιότητα από την πρώτη μέρα της παρουσίας της την αλλαγή των πολιτικών προς όφελος των νέων.

Η ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ξεκινά σήμερα έναν ανοιχτό αντισυμβατικό διάλογο για τις πολιτικές που αφορούν τη δράση και την συμμετοχή των νέων στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να παρουσιαστεί στο τέλος «Η Βίβλος της Ώρας Αποφάσεων» για πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν σε πολύ σημαντικούς τομείς όπως: το ασφαλιστικό, η επιχειρηματικότητα, η 4η βιομηχανική επανάσταση, η πρωτογενής παραγωγή και η σύνδεση της με την έρευνα , την μεταποίηση και τις υπηρεσίες, η συμμετοχή των νέων στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Η προτεραιότητα μας είναι να ανοίξουν οι κλειστές πόρτες προς το μέλλον για τους νέους μας, δηλαδή για την Ελλάδα.

http://oraapofaseon.gr/discussion/ora-dialogou/

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top