ΕΙΔΗΣΕΙΣ

52 εκατομμύρια Αμερικανοί θα είναι ανασφάλιστοι ως το 2026

american-health-care

Περίπου 14 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη το 2018 με βάση το προτεινόμενο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών για την αντικατάσταση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης (Obamacare), αναφέρει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών (CBO).

Ο αριθμός θα έχει αυξηθεί στα 24 εκατομμύρια έως το 2026.

«Η CBO και η Κοινή Επιτροπή Φορολογίας (JCT) εκτιμά ότι το 2018 επιπλέον 14 εκατομμύρια πολίτες θα είναι ανασφάλιστοι με την εφαρμογή του προτεινόμενου νομοσχεδίου, συγκριτικά με την ισχύουσα νομοθεσία» τονίζει η έκθεση.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά ότι 52 εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι ανασφάλιστοι έως το 2026, σε σύγκριση με τα 28 εκατομμύρια που δεν θα είχαν ασφαλιστική κάλυψη εκείνο το έτος εάν παρέμενε σε ισχύ η νομοθεσία που φέρει την σφραγίδα του Μπαράκ Ομπάμα.

Ωστόσο η ηγεσία των Ρεπουμπλικανών υπολογίζει να κερδίσει την στήριξη των διαφωνούντων συντηρητικών αφού το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση στο Κογκρέσο θα μειώσει το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ κατά 337 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, εξαιτίας της μείωσης των κυβερνητικών επιδοτήσεων για την υγεία, σύμφωνα και με την έκθεση του CBO.

Η κυβέρνηση Τραμπ κατήγγειλε άμεσα τα συμπεράσματα του CBO. Ο υπουργός Υγείας Τομ Πράις δήλωσε ότι η έκθεση δίνει ατελή εικόνα, καθώς δεν παίρνει υπόψη τα κανονιστικά βήματα που προτίθεται να κάνει, και οποιαδήποτε νομοθεσία σχεδιάζουν οι Ρεπουμπλικανοί σαν μέρος της πολύπλευρης στρατηγικής για την αντικατάσταση του Obamacare.
«Διαφωνούμε έντονα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε» είπε στον Λευκό Οίκο.

Το AARP, μια μη κερδοσκοπική ομάδα για ηλικιωμένους Αμερικανούς, δήλωσε ότι η ανάλυση του CBO δείχνει ότι το οικονομικό βάρος του νέου νόμου θα πέσει δυσανάλογα στους ώμους των Αμερικανών ηλικίας 50 με 64 ετών. Σε πεντασέλιδη επιστολή σε βουλευτές, το AARP ασκούσε κριτική στις περικοπές που θεωρούν ότι απειλεί την φερεγγυότητα της Medicare, που είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας για τους ηλικιωμένους, και έλεγε ότι το νομοσχέδιο δεν προβλέπει τίποτα για την μείωση του κόστους των φαρμάκων.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει πει ότι το σχέδιο νόμου θα δώσει «περισσότερες επιλογές, πολύ περισσότερες επιλογές, σε χαμηλότερο κόστος».

«Οι Αμερικανοί θα έπρεπε να επιλέγουν το σχέδιο που θέλουν. Τώρα θα μπορούν. Θα μπορούν να διαλέγουν ποιον γιατρό θέλουν». Ο κ. Τραμπ έχει προβλέψει ότι αν το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών εφαρμοστεί «θα δείτε τα ασφάλιστρα να πέφτουν προς τα κάτω, κάτω, κάτω, και θα δείτε τις ασφαλίσεις να ανεβαίνουν προς τα πάνω, πάνω, πάνω».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top