ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Βασίλης Κικίλιας εμφανίζεται ως αποστολέας του φακέλου βόμβα στο ΔΝΤ – Mία υπάλληλος τραυματίας

Police outside the International Monetary Fund (IMF) offices where an envelope exploded in Paris, France, March 16, 2017.       REUTERS/Philippe Wojazer

Αποστολέας του φακέλου – βόμβα στα Γραφεία του ΔΝΤ εμφανίζεται να είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πρώην υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ANT1 ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Η διεύθυνση αποστολέα αντιστοιχούσε στο πρώην πολιτικό γραφείο του βουλευτή στην οδό Ακαδημίας.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι επιβεβαιώνει τις υποψίες των γαλλικών αρχών, που υποπτεύονταν ότι το περιστατικό σχετίζεται με το «τρομο-πακέτο» που έφτασε χτες στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και ως αποστολέας του οποίου εμφανιζόταν ο  Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για το πακέτο προς το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε η οργάνωση  «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»  με ανάρτηση στο Athens Indymedia.

Στο Παρίσι, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε όταν άνοιξε φάκελο που είχε σταλεί στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στο Twitter είναι σε εξέλιξη επιχείρηση στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης, το θύμα είναι βοηθός του διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν και τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και τα χέρια ανοίγοντας το φάκελο. Ο κ. Τόμσεν φέρεται να ήταν ο αναγραφόμενος παραλήπτης του φακέλου.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πάντως μεταδίδει ότι υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό.

Η γαλλική Αστυνομία αναφέρει ότι με βάση τις πρώτες ενδείξεις ο φάκελος περιείχε κάποιου είδους πυροτέχνημα. Στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια του εγκληματολογικού τμήματος.

Περίπου 150 άτομα απομακρύνθηκαν από το κτήριο, όπου επίσης στεγάζονται γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι Europe 1. Για προληπτικούς λόγους ακολούθησε έρευνα στις εγκαταστάσεις.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές που ψάχνουν μέσω ΕΛΤΑ τι έχει φύγει στο εξωτερικό για να ενημερώσουν και τις ξένες υπηρεσίες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top