ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: 39 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

syria-buses3

Έκρηξη κοντά σε κομβόι λεωφορείων που περίμεναν να μπουν στο Χαλέπι προκάλεσε το θάνατο και τραυματισμό πολλών ατόμων, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται τόσο στην κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση.
Τα φιλοκυβερνητικά μέσα αναφέρουν ότι βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε παγιδευμένο αυτοκίνητο σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 άτομα. Φωτογραφίες από τα κρατικά μέσα δείχνουν πτώματα στο δρόμο και φωτιές με πυκνούς καπνούς.

syria-buses2
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει 39 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Ρασιντίν έξω από το Χαλέπι, όπου δεκάδες λεωφορεία περίμεναν να μπουν στην πόλη μεταφέροντας κυρίως Σίιτες κατοίκους από δύο χωριά που εκκενώθηκαν με βάση συμφωνία των αντιμαχόμενων πλευρών. Τα λεωφορεία περίμεναν έξω από την πόλη από το βράδυ της Παρασκευής.

People that were evacuated from the two villages of Kefraya and al-Foua walk near buses, after a stall in an agreement between rebels and Syria's army, at insurgent-held al-Rashideen, Aleppo province, Syria April 15, 2017. REUTERS/Ammar Abdullah

Οι κάτοικοι των χωριών αλ-Φούα και Κεφράγια περιμένουν να μπουν στα λεωφορεία REUTERS/Ammar Abdullah

Οι κάτοικοι, μαζί με εκατοντάδες φιλοκυβερνητικούς μαχητές είχαν φύγει από δύο πολιορκούμενα χωριά στην επαρχία Ιντλίμπ με βάση συμφωνία ανταλλαγής, με εκατοντάδες σουνίτες αντιπολιτευόμενους και τις οικογένειές τους να απομακρύνονται από περιοχή πολιορκούμενη από τους κυβερνητικούς κοντά στη Δαμασκό.
Αλλά η καθυστέρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας άφησε όσους εκκενώθηκαν καθηλωμένους σε δύο σημεία τράνζιτ έξω από το Χαλέπι αργά την Παρασκευή.
Οι κάτοικοι των σιιτικών χωριών αλ-Φούα και Κεφράγια περίμεναν στην περιοχή Ρασιντίν.
Οι αντάρτες και οι κάτοικοι της Μαντάγια περίμεναν σε σταθμό λεωφορείων στη Ραμούσα για να μεταφερθούν στην Ιντλίμπ, που ελέγχει η ένοπλη αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχε δοθεί ασφαλής έξοδος για τους αντάρτες από το Ζαμπαντανί, μια πόλη κοντά στη Δαμασκό, που περιλαμβανόταν στην συμφωνία .

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top