ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαγραφή Αντώναρου μετά τα σχόλια για τον Α. Γεωργιάδη

antonaros-evaggelos-696x436

Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε το βράδυ του Σαββάτου με απόφαση του προέδρου του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του Αδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση Novartis, ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Η ολιγόλογη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ, ανέφερε τα εξής: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».

Στην αρχική ανάρτησή του ο κ. Αντώναρος και με αφορμή την υπόθεση Novartisείχε εξαπολύσει ανοιχτά επίθεση στον κ. Αδ. Γεωργιάδη κατηγορώντας τον ότι με την συμπεριφορά του «λεκιάζει» την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης, ενώ τον χαρακτήρισε «σεξιστή» και «τσίρκολο».

fb-antonaros
Ο κ. Αντώναρος σχολιάζοντας την απομάκρυνσή του έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook για κατάφωρη παραβίαση των αξιών και των αρχών της παράταξης αλλά για μια αντικαταστατική απόφαση καθώς δεν τηρήθηκαν, όπως τόνισε, οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση σημειώνει επίσης ότι «έστειλε γραπτό μήνυμα στον Γραμματέα κ. Λευτέρη Αυγενάκη με το οποίο τον καλεί να συγκαλέσει εγκύρως και βάσει των σχετικών καταστατικών διατάξεων τα αρμόδια όργανα του κόμματος». Και προσθέτει ότι «μέχρι να συμβεί αυτό θεωρεί την δια του τύπου ανακοινωθείσα «διαγραφή» του άκυρη, ανυπόστατη και αντικαταστατική».

Αναλυτικά η ανάρτηση έχει ως εξής:
«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και (στην οποία) θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις. Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα. Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη «τίθεμαι» εκτός κόμματος.
Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη, εφ’ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιεχόμενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.
Άλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση – με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Όλοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.
Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη».

Στήριξη από Θ.Ρουσόπουλο προς τον Α. Γεωργιάδη

Τη στήριξή του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη εκδήλωσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και εκπρόσωπος της κυβέρνησης του τελευταίου μεγάλο τμήμα της περιόδου 2004 – 2009.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «E» ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε στη διαγραφή του κ. Αντώναρου λέγοντας ότι «στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουμε ήθελα το κόμμα να είναι ενωμένο» ενώ σημείωσε ότι «δυστυχώς στη ΝΔ υπάρχουν τέτοια φαινόμενα» σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε είναι ενωμένoς σαν κόμμα.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη στη στήριξη του κ.Ρουσόπουλου. Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στο twitter:

«Eυχαριστώ τον Υπουργό Επικρατείας του Κώστα Καραμανλή και εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας επί προεδρίας του κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο για τις ξεκάθαρες του δηλώσεις. Ο ίδιος έχει νιώσει στο πετσί του τί θα πει λάσπη από τον @KostasVaxevanis στο Βατοπέδι».
Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας στο Facebook μετά τη διαγραφή Αντώναρου, επισημαίνει την ανάγκη ενότητας της παράταξης και σημειώνει ότι εάν ίσχυαν όσα του προσάπτονται θα είχε παραιτηθεί όχι μόνο από αντιπρόεδρος αλλά θα είχε εγκαταλείψει την πολιτική.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top