ΕΙΔΗΣΕΙΣ

54 βαθμοί Κελσίου στο Ιράν

avhaz-iran

Η Αχβάζ, πόλη του Ιράν με 1,1 εκατομμύρια κατοίκους στην νοτιοδυτική πλευρά της χώρας, σημειώνει όχι μόνο την υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα για την Πέμπτη, αλλά και θερμοκρασία ρεκόρ στην Ασία και μπορεί αν επιβεβαιωθεί να σημειώσει και παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο μετεωρόλογος Ετιέν Καπικιάν του  MeteoFrance ανάρτησε tweet όπου λέει ότι καταγράφηκε θερμοκρασία 53.7 βαθμών Κελσίου «νέο απόλυτο εθνικό ρεκόρ της αξιόπιστης ιρανικής ζέστης» και ότι πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί τον Ιούνιο στην Ασία.

Η προηγούμενη υψηλότερη θερμοκρασία στο Ιράν ήταν 127.4 βαθμοί Fahrenheit (53 βαθμοί Κελσίου). Σύμφωνα με το Weather Underground, η θερμοκρασία που ανέφερε ο Καπικιάν δεν ήταν η υψηλότερη που καταγράφηκε στην Αχβάζ την Πέμπτη. Στις 4:51 ο ιστότοπος Weather Underground δείχνει τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους    129.2 βαθμούς  Fahrenheit (54 Κελσίου). Αν επιβεβαιωθεί, σημειώνεται ρεκόρ όλων των εποχών για το ανατολικό ημισφαίριο.

Ο ιστορικός του καιρού για το  Weather Underground Christopher Burt, βρήκε ότι υπάρχουν δύο προηγούμενες καταγραφές για 129.2 βαθμούς  Fahrenheit το 2016 στη γειτονική Μιθριμπάχ του Κουβέιτ.

Επίσημα ωστόσο η πιο υψηλή θερμοκρασία στη Γη έχει καταγραφεί στην Death Valley της Καλιφόρνια στις 10 Ιουλίου 1913 όταν το θερμόμετρο κατέγραψε 134 βαθμούς Fahrenheit (56,66 βαθμούς Κελσίου). Ο Burt και άλλοι ειδικοί έχουν αμφισβητήσει την μέτρηση, λέγοντας ότι κοντινές τοποθεσίες δεν είχαν τόση ζέστη εκείνη την ημέρα και η μέτρηση μπορεί να οφείλεται σε λάθος του παρατηρητή.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει αυξήσει τις πιθανότητες καταγραφής ακραίας ζέστης σε πολλά σημεία του πλανήτη. Μελέτη που είχε δημοσιευτεί το 2015 έλεγε ότι αν δεν μειωθούν δραματικά οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις ερχόμενες δεκαετίες, μέρη της Μέσης Ανατολής θα γίνουν τόσο θερμά που το ανθρώπινο σώμα δεν θα μπορεί να αντέξει και θα πάψει να υπάρχει οικονομική δραστηριότητα.

mashable.com

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top