ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aναστολή της απεργίας αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ- Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών

skoupidia

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη το μεσημέρι. Έτσι κανονικά αναμένεται να αρχίσει από απόψε, μετά από πολυήμερη απεργία, η αποκομιδή των απορριμμάτων,

Υπέρ της λήξης της απεργίας ψήφισαν οι  οι τρεις συνδικαλιστές  της ΣΥΝΑΝ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και οι δύο της ΔΑΚΕ, ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι’ αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία.

Στην συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες ακούστηκαν διάφορες απόψεις αναφορικά με τα αποτελέσματα της 11ήμερης απεργίας. Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας επανέλαβε την απόρριψη από μέρους της Ομοσπονδίας της νομοθετικής ρύθμισης που προώθησε η Κυβέρνηση και  έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια που παίχθηκαν στην πλάτη χαμηλόμισθων εργαζόμενων στην καθαριότητα, ζήτησε συγγνώμη από την κοινωνία για την ταλαιπωρία, αλλά, όπως τόνισε «και ένα μεγάλο ευχαριστώ που επί 11 ημέρες μας υπερασπίστηκε και μας έδωσε την δύναμη να συνεχίσουμε. Έχουμε όμως την ευθύνη αυτόν τον κόσμο να μην τον ταλαιπωρήσουμε και να μην κινδυνεύσει η Δημόσια Υγεία».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top