ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bloomberg: Επανάληψη του δράματος του 2015 για την Ελλάδα

athens-dark clouds

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χάσει άλλη μία προθεσμία πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην επανάληψη του δράματος του 2015, που έφερε τη χώρα στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης, λέει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο το Eurogroup της Δευτέρας θα επαναλάβει ότι η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα υπολείπεται της συμμόρφωσης με τους όρους των προγραμμάτων διάσωσης που έχουν κρατήσει τη χώρα στην επιφάνεια από το 2010. Παρά τις υποσχέσεις του Τσίπρα ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέχρι τις 20 Μαρτίου, Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι ακόμα και ο Απρίλης δεν φαίνεται ως πιθανότητα για να επιτευχθεί συμφωνία.

Απόσταση χωρίζει τις δύο πλευρές όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές για την αγορά ενέργειας και η κυβέρνηση της Αθήνας αντιστέκεται σε επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις, σύμφωνα με το πρακτορείο.

pensions-1

Και ενώ οι καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις μεταξύ διαδοχικών κυβερνήσεων και ελεγκτών είναι πολύ οικείο θέμα της επτάχρονης κρίσης, η αποτυχία επίλυσης της τελευταίας αυτής στασιμότητας πριν το καλοκαίρι θα σήμαινε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις πληρωμών στα μέσα Ιουλίου.

Τέλος, το Bloomberg επαναλαμβάνει ότι έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα στην οικονομία αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόσθετης διάσωσης σημειώνοντας την αύξηση της ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο του 2016, την απρόσμενη συστολή της οικονομίας και την συνεχιζόμενη μείωση των καταθέσεων.

«Η ελληνική ανάκαμψη για άλλη μια φορά καθυστερεί σημαντικά εξαιτίας της πολιτικής» λέει στο πρακτορείο ο Ν. Οικονομίδης, καθηγητής στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Ν.Υόρκης. «Ο Τσίπρας θα υποχωρήσει κάποια στιγμή, το θέμα είναι πότε».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top