ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bloomberg’s Misery Index: 5η πιο δυστυχισμένη χώρα η Ελλάδα

athens-dark clouds

Στις χώρες του κόσμου με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές για το 2018, συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg Misery Index, κατακτώντας την 5η θέση (και ισοβαθμώντας με την Τουρκία) σε σύνολο 66 χωρών.

misery index
Ο Δείκτης Δυστυχίας του Bloomberg βασίζεται στην γενική αντίληψη ότι ο συνδυασμός χαμηλού πληθωρισμού και χαμηλής ανεργίας περιγράφουν συνήθως το πόσο καλά νιώθουν οι κάτοικοι μιας χώρας με την οικονομία της. Για αυτή τη χρονιά το Bloomberg θεωρεί ότι οι αυξημένες τιμές είναι μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία από την έλλειψη εργασίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, το 2017 η Ελλάδα κατείχε την έκτη θέση ως η πιο «μίζερη» οικονομία του κόσμου, ενώ για το 2018, οι προβλέψεις την τοποθετούν στην πέμπτη θέση.
Τα πρωτεία της πλέον δυστυχισμένης χώρας του κόσμου κατέχει η Βενεζουέλα, ενώ η πλέον ευτυχής είναι η Ταϊλάνδη.
Η Βενεζουέλα είναι για τέταρτη χρονιά στην πρώτη θέση του δείκτη, με τριπλάσιο δείκτη από το 2017. Η Ταϊλάνδη ξανά βρίσκεται στην τελευταία θέση (ως πλέον ευτυχής) αν και επειδή η χώρα έχει ένα μοναδικό τρόπο μέτρησης της ανεργίας, η δεύτερη Σιγκαπούρη αξίζει προσοχής.

misery index2
Τη μεγαλύτερη πρόοδο στον σχετικό δείκτη καταγράφει το Μεξικό, υποχωρώντας 16 θέσεις, και πλησιάζοντας ταχύτατα τις «λιγότερο δυστυχισμένες» χώρες, καθώς οι οικονομολόγοι παραμένουν αισιόδοξοι ως προς τις προοπτικές του πληθωρισμού που αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,1% το 2018, σε σχέση με το 6% του 2017.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top