ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Brexit: Το Εργατικό Κόμμα θα στηρίξει νέο δημοψήφισμα

theresa-mayjeremy-corbyn

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν ανακοίνωσε την απόφαση του Εργατικού Κόμματος να στηρίξει τροπολογία στο Κοινοβούλιο για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit με την επιλογή της παραμονής στο ψηφοδέλτιο αν το κόμμα του δεν καταφέρει να περάσει την δική του εκδοχή της συμφωνίας για το Brexit αυτή την εβδομάδα.
Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι το κόμμα μέσα στην εβδομάδα θα καταθέσει μια τροπολογία επί της Συμφωνίας Αποχώρησης της Τερέζα Μέι, με την οποία θα ζητά την παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση, ενώ θα στηρίξει ή θα καταθέσει και μια τροπολογία για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.
Ο Κόρμπιν τόνισε ότι θα επιδιώξει να εξαναγκάσει την Τερέζα Μέι να υιοθετήσει τη θέση των Εργατικών για το Brexit. Επίσης, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι Εργατικοί θα στηρίξουν και την ήδη κατατεθειμένη προς ψήφιση τροπολογία η οποία προβλέπει την απόρριψη εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.
Η κίνηση του ηγέτη των Εργατικών αναμένεται να αυξήσει την πίεση προς την Τερέζα Μέι, από την οποία τόσο στελέχη του κόμματός της όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν να ζητήσει παράταση του Brexit, καθώς πλέον είναι ασφυκτικά τα χρονικά όρια έως τις 29 Μαρτίου και ο κίνδυνος για Brexit χωρίς συμφωνία είναι ορατός.

πηγή protagon.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top