ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Cumhuriyet: Σενάριο ακύρωσης εκλογών λόγω χαμηλών ποσοστών Ερντογάν

erdogan-elections

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet», που επικαλείται αναλυτές και δημοσκόπους, η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP, έχει απευθυνθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο με σκοπό την ακύρωση των εκλογών της 24ης Ιουνίου. Το αίτημα θα εξεταστεί την Τετάρτη με την απόφαση να αργεί.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι εξετάζεται  το σενάριο ο Ερντογάν να «χρησιμοποιήσει» το δικαστήριο για να βγει απόφαση ακύρωσης των εκλογών αν δει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν του δίνουν την αυτοδυναμία.
Η δημοσκόπηση της εταιρίας Piar, για λογαριασμό της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας, αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη Κυριακή τα αποτελέσματα θα ήταν:
Συμμαχία Ερντογάν – Μπαχτσελί: 32.3%
Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα: 17.1%
Καλό Κόμμα: 12.8%
HDP – Φιλοκουρδικό Κόμμα: 8.8%
Κόμμα Ευημερίας: 1.8%
Αναποφάσιστοι: 11%
Δεν ψηφίζω: 16%

turkey-polls
Οι εκλογές έχουν οριστεί για τις 24 Ιουνίου 2018 και, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο κ. Ερντογάν μοιράζει επιδόματα γιορτών στους συνταξιούχους ύψους 2.000 τουρκικών λιρών, νομιμοποίηση 13 εκατομμυρίων αυθαιρέτων, καθώς επίσης μείωση προστίμων και χρεών προς το δημόσιο.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top