ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ESM: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 6,7 δισ.ευρώ

ESM

Εγκρίθηκε πριν από λίγο από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης η εκταμίευση της δόσης των 6,7 δις. ευρώ για την Ελλάδα.
Τα 5,7 δις. ευρώ θα δοθούν αύριο ενώ το υπόλοιπο ένα δις. ευρώ θα εκταμιευτεί μετά την 1η Μαίου και ανάλογα με την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Από τα 5,9 δις. ευρώ, τα 3,3 δις. ευρώ προορίζονται για την εξυπηρέτηση του χρέους, τα 1,9 δις. ευρώ για το αποθεματικό ασφαλείας και τα 500 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.
Η εκταμίευση του τελευταίου ενός δις. ευρώ θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τον Μάιο θα αποπληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 1,25 δις. ευρώ (σ.σ το 150% του ποσού που εκταμιεύεται) και ότι θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα των πλειστηριασμών.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top