ΕΙΔΗΣΕΙΣ

FAZ: Νέος δικαστικός γύρος κατά του Ανδρέα Γεωργίου

ELSTAT-GEORGIOU

Στη συνέχιση της δικαστική περιπέτειας του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με αφορμή την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα που απάλλασσε τον Ανδρέα Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε σχέση με τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, που άνοιξε σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες τον δρόμο για την υπαγωγή της Ελλάδας σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η FAZ στέκεται σε δύο ακόμη δίκες εναντίον του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για την ίδια υπόθεση, κατά τις οποίες είχε αθωωθεί. Ωστόσο, σχολιάζει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, «η εισαγγελέας δεν αρκείται σε αυτά και απαιτεί μια τρίτη κατ’ έφεση δίκη».

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη νέα δίκη για τις κατηγορίες περί παράβασης καθήκοντος που βαραίνουν τον Ανδρέα Γεωργίου. Όπως σημειώνεται την υπόθεση οδήγησε στη δικαιοσύνη με ενέργειές της η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως σημειώνει η FAZ, «η Γεωργαντά, η οποία θεωρείτο κοντά στα συνδικάτα και αριστερή, εργάστηκε αργότερα ως σύμβουλος του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου». Όπως σχολιάζει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης από τότε που ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, «ο Καμμένος αναζητεί διαρκώς νέες δυνατότητες για να προβάλλει αποτελεσματικά το κόμμα του στο κοινό.

Η επόμενη απόφαση για τον Γεωργίου αναμένεται στις 31 Ιουλίου. Επιπλέον έχει ήδη καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση. Συνολικά έχει ζήσει έξι δίκες, λέει διαμαρτυρόμενος ο Γεωργίου, και σχολιάζει ότι έτσι κάθε επικεφαλής στατιστικής αρχής θα σκέφτεται τι αριθμητικά στοιχεία θέλει να δημοσιοποιήσει».

πηγή dw.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top