ΕΙΔΗΣΕΙΣ

G7: Ακύρωσαν τη συνέντευξη Τύπου Μέρκελ και Τραμπ

From L-R, European Council President Donald Tusk, Canadian Prime Minister Justin Trudeau, German Chancellor Angela Merkel, U.S. President Donald Trump, Italian Prime Minister Paolo Gentiloni, French President Emmanuel Macron, Japanese Prime Minister Shinzo Abe, Britain’s Prime Minister Theresa May and European Commission President Jean-Claude Juncker pose for a family photo at the Greek Theatre during the G7 Summit in Taormina, Sicily, Italy, May 26, 2017.. REUTERS/Jonathan Ernst

Όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, η οποία δίδεται, κάθε φορά, μετά το πέρας των εργασιών των συνόδων του G7.

Ανάλογη απόφαση είχε λάβει, νωρίτερα και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και θεωρείται ενδεικτική της απόστασης που χωρίζει τους ηγέτες που συμμετέχουν στην σύνοδο της Σικελίας, σε ζωτικής σημασίας θέματα.

Εμπόριο και Ρωσία τα «αγκάθια» του κοινού ανακοινωθέντος

Οι ηγέτες της G7 δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει σε κοινή γλώσσα για τα θέματα εμπορίου και Ρωσίας, σύμφωνα με πηγή του Reuters, λίγες ώρες πριν την αναμενόμενη ώρα του τελικού ανακοινωθέντος.

Η πηγή είπε στο πρακτορείο ότι οι διπλωμάτες δεν έχουν ακόμα μπορέσει να αποφασίσουν αν το ανακοινωθέν θα περιλαμβάνει δέσμευση καταπολέμησης του «προστατευτισμού» και μια πρόσθετη απειλή  ανάληψης πρόσθετης δράσης κατά της Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Η γλώσσα για την κλιματική αλλαγή οριστικοποιήθηκε, σύμφωνα με την πηγή. Το ανακοινωθέν θα ορίζει ότι έξι από τις επτά χώρες υποστηρίζουν την Συμφωνία του Παρισιού του 2015 και ότι οι ΗΠΑ θα έχουν επιπλέον χρόνο για να αποφασίσουν για την στάση τους.

Πηγές από την Ουάσινγκτον, ανέφεραν χθες ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του, αναφορικά με την Συμφωνία του Παρισιού, μόλις επιστρέψει στην αμερικανική πρωτεύουσα, από την εννιαήμερη επίσημη περιοδεία του.

Protestors wear masks depicting the leaders of the G7 countries during a demonstration organised by Oxfam in Giardini Naxos near Taormina, where leaders from the world's major Western powers will hold their annual summit, in Giardini Naxos, Italy, May 26, 2017. REUTERS/Yara Nardi

Διαδηλωτές με μάσκες των ηγετών της ομάδας G7  στη διάρκεια διαδήλωσης που οργάνωσε η Oxfam στους Giardini Naxos κοντά στην Ταορμίνα, όπου διεξάγεται η σύνοδος των G7  REUTERS/Yara Nardi

Protestors wearing masks depicting the leaders of the G7 countries pose for a selfie during a demonstration organised by Oxfam in Giardini Naxos, Sicily, Italy May 25, 2017. REUTERS/Dylan Martinez

Διαδηλωτές με μάσκες των  ηγετών της G7 τραβούν selfie στη διάρκεια διαδηλωσης της Oxfam REUTERS/Dylan Martinez

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top