ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H Γκρέτα Τούνμπεργκ αρνήθηκε βραβείο: «Ακούστε καλύτερα τους επιστήμονες»

greta1

Αυτό που έχει ανάγκη το κίνημα για το κλίμα δεν είναι τα βραβεία αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας να αρχίσουν να ακούν τους επιστήμονες, τόνισε η Γκρέτα Τούνμπεργκ εξηγώντας γιατί αρνήθηκε περιβαλλοντικό βραβείο που της απονεμήθηκε.

Η 16χρονη σουηδή ακτιβίστρια τιμήθηκε σε τελετή που έγινε στη Στοκχόλμη από το Σκανδιναβικό Συμβούλιο, ένα περιφερειακό όργανο για τη διακοινοβουλευτική συνεργασία. Είχε προταθεί για το βραβείο από τη Σουηδία και από τη Νορβηγία.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδεχόταν το βραβείο ύψους 350.000 δανικών κορωνών (περίπου 46.800 ευρώ). Την απόφασή της έκανε γνωστή και η ίδια με ανάρτησή της στο Instagram από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται.

«Το κίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος δεν χρειάζεται άλλα βραβεία. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι οι πολιτικοί και τα άτομα που βρίσκονται στην εξουσία είναι να αρχίσουν να δίνουν σημασία στα επιστημονικά στοιχεία», έγραψε στο Instagram,
Ευχαρίστησε ακόμη αυτούς που τη βράβευσαν, αν και επέκρινε τις σκανδιναβικές χώρες για το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνονται στη μεγάλη φήμη που έχουν σε θέματα περιβάλλοντος.

 

protagon.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top