ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H ΔΕΗ βραχυκυκλώνει την κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (Κ) μιλάει στο προσωπικό κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της ΔΕΗ που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα με φυσικό αέριο, στην Κομοτηνή, Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας πραγματοποιεί περιοδεία στη Θράκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νατάσσα Βαφειάδου

«Ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αναφορικά με τις απαιτήσεις των δανειστών για πώληση τμημάτων της ΔΕΗ

Στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος επικρατεί αναταραχή, ενώ χαρακτηριστική είναι η διαφοροποίηση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, πρώην υπουργού Ενέργειας, ο οποίος σε άρθρο του με τίτλο «Η κυβέρνησή μας πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ», εξέφρασε την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του 40% της ΔΕΗ.

Σύμφωνος με τις θέσεις Σκουρλέτη δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Τσιρώνης, αλλά και αρκετοί βουλευτές κυρίως από τους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαιτέρως ανήσυχοι για τις εξελίξεις.

Σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης,συναντάται με βουλευτές της Δυτικής Μαεδονίας και τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη σε μία πρώτη απόπειρα ενημέρωσης για τα όσα συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες, ενώ χθες το απόγευμα συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη και νωρίτερα με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ.

Ο υπουργός φέρεται να επιβεβαίωσε τις πιέσεις που ασκήθηκαν στις Βρυξέλλες για την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν συζητεί την πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις συνδικαλιστών της ΔΕΗ λίγο μετά τη συνάντηση.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης προανήγγειλε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, όπου τονίζει ότι διαψεύστηκαν οι προσδοκίες για αντίσταση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών και ότι η τακτική της οδηγεί στην απώλεια μίας επιχείρησης στρατηγικού χαρακτήρα. Υπογραμμίζει επίσης ότι η κυβέρνηση έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Σεπτεμβρίου 2015, χαρακτηρίζοντας «εθνικό έγκλημα» την πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top