ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Le Monde: Η ΛεΠεν προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο

fillon-le-pen-737858

Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές είναι πίσω από τέσσερις άλλους υποψήφιους για την Γαλλική προεδρία στον πρώτο γύρο των εκλογών και πριν οριστεί ο δικός τους υποψήφιος σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Le Monde.
Αρθρο της εφημερίδας στον ιστότοπό της αναφέρει ότι η δημοσκόπηση της Cevipof έχει την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λε Πεν να προηγείται στον πρώτο γύρο με ποσοστό 25 με 26 τα εκατό.
Ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγόν ακολουθεί από κοντά με 23-25 τα εκατό και ο ανεξάρτητος Εμμανουέλ Μακρόν 17-20%.
Ο Ζαν-Λικ Μελεσόν του Κόμματος της Αριστεράς που είναι στην τέταρτη θέση αναμένεται να συγκεντρώσει 14-15 τα εκατό, περίπου πέντε με επτά μονάδες μπροστά από οποιονδήποτε από τους τρεις πρώτους Σοσιαλιστές υποψήφιους, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Όλα τα νούμερα διαφέρουν ανάλογα με το ποιος θα είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών και κατά πόσο ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού αποφασίσει να είναι υποψήφιος, λέει το άρθρο. Η ίδια η δημοσκόπηση δεν δημοσιεύτηκε ακόμα.
Ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο πρώην υπουργός οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ και ο Μπενουά Χαμόν, πρώην υπουργός παιδείας, πρόκειται να αναμετρηθούν στον πρώτο γύρο των προκριματικών των Σοσιαλιστών την ερχόμενη Κυριακή. Ο δεύτερος γύρος θα γίνει στις 29 Ιανουαρίου μεταξύ των δύο επικρατέστερων.
Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα γίνει στις 23 Απριλίου.
Το άρθρο της Le Monde δεν κάνει αναφορά για το δεύτερο γύρο των εκλογών.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις προβλέπουν μάχη Φιγιόν-ΛεΠεν με τον πρώτο να κερδίζει, με λίγα από τα σενάρια να προβλέπουν δεύτερο γύρο μεταξύ Μακρόν και ΛεΠεν.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top