ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Βαρουφάκης απαντά στον Τσίπρα: Με επέλεξε λόγω του plan b

Tsipras_Varoufakis

Με επιστολή στον Guardian απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στην συνέντευξη του Πρωθυπουργού, τονίζοντας πως επελέγη από τον κ. Τσίπρα ακριβώς επειδή παρουσίασε το εναλλακτικό του σχέδιο.

«Δεδομένου- αναφέρει στην επιστολή του-  ότι παρουσίασα στον κ. Τσίπρα τα σχέδιά μου για την αποτροπή της επιθετικότητας της τρόικας και για να απαντηθεί ένα πιθανές αδιέξοδο (και οποιαδήποτε κίνηση από την τρόικα να εκδιώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη) πριν κερδηθούν οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και εγώ επελέγην από αυτόν ως υπουργός Οικονομικών (όπως κάποιος μπορεί να υποθέσει) με αξιολογική βάση η απάντησή του φανερώνει μια βαθιά ανακολουθία.

«Ή εγώ ήμουν η σωστή επιλογή για να αποτελέσω την αιχμή του δόρατος στη «σύγκρουση» με την τρόικα των δανειστών της Ελλάδας επειδή τα σχέδιά μου ήταν πειστικά ή τα σχέδιά μου δεν ήταν πειστικά και επομένως ήμουν η λάθος επιλογή ως ο πρώτος του υπουργός Οικονομικών.

«Το να υποστηρίζεις, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, ότι ήμουν τόσο η σωστή επιλογή για την αρχική σύγκρουση και ότι το σχέδιο Β μου ήταν τόσο ασαφές που δεν άξιζε καν τον κόπο να το συζητάς είναι ανειλικρινές, αλλά επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς αποδεικνύει πως είναι αδύνατον να διατηρεί επικριτική στάση απέναντι στους προκατόχους του, ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί τo δόγμα Tina (There Is No Alternative- Δεν υπάρχει εναλλακτική)».

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top