ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O ομογενής οικονομολόγος John Claudianos μιλά στην «Μ» για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και τον ρόλο των ΗΠΑ

Klavdianos

O ομογενής οικονομολόγος John Klaudianos ο οποίος διετέλεσε για 19 χρόνια διευθύνων σύμβουλος του τμήματος Global Markets της Deutsche Bank για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και επικεφαλής της τιτλοποίησης που εδρεύει στο Σίδνεϊ, μιλά για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις  και τις συνέπειες της οικονομικής πολιτικής του Ντόναλντ Τράμπ στην παγκόσμια οικονομία.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του στην «Μεταρρύθμιση» σημειώνει  ότι  στην παγκόσμια οικονομία δημιουργούνται νέες «φούσκες», αν και εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει σύντομα νέα ξαφνική μεγάλη κρίση, αλλά  κάνει λόγο «για αργό θάνατο». Επισημαίνει ακόμη, πως οι επιλογές Τράμπ θα προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο και θα επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top