ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Reuters: ΗΠΑ-Ρωσία και άλλοι συμφώνησαν σε εκεχειρία για την Συρία

U.S. President Donald Trump speaks with Russian President Vladimir Putin during the their bilateral meeting at the G20 summit in Hamburg, Germany July 7, 2017. REUTERS/Carlos Barria

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και χώρες της περιοχής κατέληξαν σε συμφωνία για εκεχειρία στην νοτιοδυτική Συρία, μία από τις ζώνες που εμπλέκονται στον εξάχρονο πόλεμο, είπε στο Reuters αξιωματούχος των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την συμφωνία αργότερα την Παρασκευή.
Η Ρωσία και το Ιράν είναι οι κύριοι υποστηρικτές του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ ενώ η Ουάσιγκτον υποστηρίζει κάποιες από τις αντάρτικες ομάδες που αγωνίζονται να τον διώξουν.
Πριν φύγει για το Αμβούργο ο Τίλερσον είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συζητήσουν κοινές προσπάθειες για την σταθεροποίηση της Συρίας, όπως ζώνες απαγόρευσης πτήσεων, παρατηρητές για την εκεχειρία και συντονισμένες παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο Τίλερσον ήταν παρών στην πρώτη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ μαζί με τον Ρώσο ομόλογό του.
reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top