ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tουρκία: 311 συλλήψεις για προπαγάνδα κατά της επιχείρησης στην Αφρίν

afrin1

Περισσότερα από 300 άτομα έθεσαν υπό κράτηση οι τουρκικές αρχές κατηγορούμενα για τρομοκρατική προπαγάνδα κατά της επιχείρησης που διεξάγουν οι Τούρκοι εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων YPG στην Αφρίν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, από τις 20 Ιανουαρίου έχουν τεθεί υπό κράτηση 311 άτομα που έκαναν διαδικτυακή προπαγάνδα κατά της επιχείρησης στην Αφρίν «Κλάδος Ελαίας».

Η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG (Μονάδες προστασίας του λαού), η οποία είναι στο στόχαστρο της επιχείρησης της Τουρκίας χαρακτηρίζεται από την Άγκυρα ως τρομοκρατική, είναι ωστόσο σύμμαχος της Ουάσινγκτον στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχές πραγματοποίησαν πολλές συλλήψεις σε όλη τη χώρα, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι. Αυτή τη φορά δεν γνωστοποιήθηκε το σημείο που εντοπίστηκαν οι φερόμενοι τρομοκράτες.

Πολλοί τοπικοί αξιωματούχοι του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του HDP, έχουν συλληφθεί επίσης αφότου άρχισε αυτή η επίθεση της Άγκυρας, στην οποία έχει δοθεί η ονομασία «Κλάδος ελαίας».

Σε ανακοίνωσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το HDP ζητά από τη διεθνή κοινότητα «να αναλάβει αμέσως δράση για να βάλει ένα τέλος» στην τουρκική επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίζεται «εισβολή». Αξιωματούχος του HDP δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως 209 μέλη του έχουν συλληφθεί από τις 20 Ιανουαρίου για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και «υποκίνηση μίσους».

Την ανησυχία τους για το νέο κύμα συλλήψεων εκφράζουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ότι οι τουρκικές αρχές δεν ανέχονται την κριτική.

πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top