ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tο Ποτάμι: Τρεις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού κινήματος

potami

Τρεις προϋποθέσεις θέτει το Ποτάμι, όπως έχει αποφασίσει στο συνέδριό του, για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα, που θα ανατρέψει τις λαϊκίστικες και συντηρητικές πολιτικές που ταλαιπωρούν και ταλαιπώρησαν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Οι προϋποθέσεις είναι:

  • λύσεις και κυβερνητικό πρόγραμμα, που έρχεται από το μέλλον και όχι από το παρελθόν,
  •  συμμετοχή στην πρώτη γραμμή πολιτών, που εκπροσωπούν τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και της παραγωγής,
  • έγκριση της προσπάθειας από την κοινωνία με ανοιχτές διαδικασίες, που θα εξασφαλίζουν την συμμετοχή όλων των πολιτών και όχι μόνον, όσων έχουν πρόσβαση σε κομματικούς μηχανισμούς και συστήματα εξουσίας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top