ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tο Ποτάμι: 8+1 βήματα στον πελατειακό κατήφορο

dimosio620

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Τομέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Ποταμιού με αφορμή την απάντηση της κυρίας Γεροβασίλη σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι μόνο 16 από τους 1730 φορείς έχουν δώσει στοιχεία για τη δοκιμή τους και το προσωπικό τους.
Συγκεκριμένα το Ποτάμι αναφέρει:
«1. Όταν καταγγείλαμε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μόνο σ’ ένα νόμο (ν. 4368/2016) δημιούργησαν 14 αμειβόμενες επιτροπές και ομάδες εργασίας ουδείς συγκινήθηκε.
2. Όταν παρουσιάσαμε στοιχεία που έδειχναν ότι δημιούργησαν 121 νέες δομές σε όλους κι όλους 24 νόμους (2016) ουδείς αντέδρασε.
3. Όταν αποκαλύπταμε ότι μόνο 9 από τις 121 δομές ΔΕΝ θα πληρώνονταν, κανένας δεν διερωτήθηκε που θα βρίσκονταν οι πόροι για όλους αυτούς.
4. Όταν στις 86 από τις 121 νέες δομές αναφερόταν πρόσληψη προσωπικού αλλά όχι ο ακριβής αριθμός του, δεν υπήρξαν πολλοί που κατάλαβαν τι θα συνέβαινε σύντομα.
5. Όταν αναδείξαμε το γεγονός ότι σε 118 νόμους υπάρχει εκτίμηση δαπάνης μόνο για 55 έκαναν ότι δεν το άκουσαν.
6. Όταν, εδώ και μια δεκαετία τονίζουμε ότι οι 23.000 αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους έχουν ένα κόστος συντήρησης που ξεπερνάει τα 14 δις ετησίως, δεν βλέπουμε κανέναν να φρίττει.
7. Όταν οι φορείς του Δημοσίου αυξάνονται κατά 65% μέσα στα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
8. Αλλά δεν αντιδρούν ούτε όταν η συμπεριφορά του «αυτοκράτορα» είναι εξ ορισμού προκλητική: Οι 42 δομές για την «υποστήριξη» του κ. Τσίπρα, που φιλοξενούνται σε 6 διαφορετικά κτίρια, με 217 αρμοδιότητες και οι 3 υπουργοί επικρατείας, ένας αντιπρόεδρος κι άλλος ένας υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, των οποίων τα πολιτικά γραφεία μας κοστίζουν 2.395.000 ευρώ τον χρόνο δεν έχουν κάνει κανέναν να αναρωτηθεί για το έργο που (δεν) παράγουν.
Μήπως σήμερα, που η υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης δηλώνει ανερυθρίαστα ότι μόνο 16 από τους 1730 φορείς έχουν υποβάλλει στοιχεία για τη δομή τους και τον αριθμού του προσωπικού τους, θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον πελατειακό κατήφορο;
Γιατί τι άλλο είναι παρά κομματικά καταφύγια ημετέρων όλοι αυτοί οι άγνωστοι φορείς που δαπανούν το χρήμα που μαζεύει από όλους τους πολίτες ο κ. Τσίπρας;» καταλήγει το δελτίο Τύπου.

topotami.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top