ΕΙΔΗΣΕΙΣ

YouGov: Μπιλ Γκέιτς και Αντζελίνα Τζολί οι πιο δημοφιλείς στην έρευνα του 2018

World's Most Admired 2018-01

Ο Μπιλ Γκέιτς και η Αντζελίνα Τζολί είναι και πάλι οι πιο δημοφιλείς στην ετήσια έρευνα του YouGov.

Ο πρωτοπόρος της τεχνολογίας και φιλάνθρωπος Γκέιτς βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση της λίστας από τότε που άρχισε να κάνει την έρευνα το YouGov, ενώ η Τζολί είναι πρώτη από το 2015 όταν ξεκίνησε η έρευνα να δημοσιεύει ξεχωριστές λίστες για γυναίκες και άντρες.

World's Most Admired 2018-01
Φέτος η έρευνα επεκτάθηκε σε 35 χώρες και ερωτήθηκαν πάνω από 37.000 άτομα για να φτιαχτεί η λίστα.

Το πρώην προεδρικό ζεύγος Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα καταλαμβάνει τις δεύτερες αντίστοιχες θέσεις, με την Μισέλ να ανεβαίνει τρεις θέσεις και τον Μπαράκ να μένει στην ίδια θέση. Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι 15 θέσεις πιο ψηλά από τον άνθρωπο που τον αντικατέστησε, με τον Ντόναλντ Τραμπ να ανεβαίνει μία θέση από την προηγούμενη έρευνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε υψηλότερη θέση σε όλες τις χώρες που ρωτήθηκαν εκτός από μία: την Ρωσία όπου ισοβαθμούν.

WMA ranking trump v obama v2-01Επίσης ο Ομπάμα έρχεται πρώτος σε 19 χώρες σε σύγκριση με τον Μπιλ Γκέιτς που έχει την πρωτιά σε μόνο 6. Αλλά καθώς ο πρώην πρόεδρος έχει χαμηλό σκορ σε πολυπληθείς χώρες όπως η Κίνα (7ος) και η Ρωσία (12ος), χάνει την πρωτιά στη συνολική κατάταξη από τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζίνπινγκ και ο Κινέζος ηθοποιός Τζάκι Τσαν αντάλλαξαν θέσεις από το 2016.

Στην πρώτη εικοσάδα μπήκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (19ος) παρότι η Τουρκία δεν είναι ανάμεσα στις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top