ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Η «καταδίκη» Γεωργίου και οι ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Στα ΜΜΕ παίζει τίτλος για «ποινή φυλάκισης με αναστολή για Γεωργίου». Μόνο αυτό ενδιαφέρει, αυτό μένει και στους ψηφοφόρους. Η ποινή αφορά κάτι δευτερεύον αλλά ποιος δίνει σημασία. Ο τελευταίος αντιμνημονιακός μύθος για φουσκωμένο έλλειμμα κατέρρευσε και αυτός στα δικαστήρια, αλλά έχουμε να «πανηγυρίσουμε» μια καταδίκη. Ο Γεωργίου καταδικάστηκε γιατί, σύμφωνα με το δικαστήριο, διαβίβασε στη Eurostat το έλλειμμα 15+% τον Νοέμβριο του 2010 χωρίς να ενημερώσει το συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να αποκομίσει ηθικό όφελος το οποίο, κατά την κατηγορία, συνίσταται στην ανάδειξή του σε μονοπρόσωπο όργανο! Θα μας τρελάνουν; Ποιο ηθικό όφελος αποκόμισε; Το να τον κυνηγούν δικαστικώς οι ψεκασμένοι για 7 χρόνια;
Με τους αριθμούς τα πράγματα είναι απλά. Τους μετράς και τους παραθέτεις. Στους αριθμούς δεν απαντάς με παραμύθια. Απαντάς με αριθμούς. Στους αριθμούς δεν απαντάς με δίκες. Απαντάς με αριθμούς. Οποιοσδήποτε δικαστής, πολιτικός, παπατζής, ψεκασμένος κλπ αμφισβητεί την έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου «απολογισμός 2009» και την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat, οφείλει να μας πει:
α. πόσο ακριβώς ήταν το έλλειμμα του 2009;
β. τι σχέση έχει ο Γεωργίου με το μνημόνιο ενώ ανακοίνωσε το έλλειμμα στο 15,5% σχεδόν 6 μήνες μετά το Καστελόριζο;
γ. εάν τα ελλείμματα των νοσοκομείων και των δεκο τα πληρώνουν οι νεφελίμ ή οι έλληνες φορολογούμενοι;
δ. αν τα κρύβαμε και το 2009 δεν θα έσκαγε μεγαλύτερη φούσκα το 2010; Ή θα μάζευε ο Καμμένος 24δις από τους «υδατάνθρακες» με τους ρώσους να τα καλύψει;
ε. εάν το έλλειμμα ήταν 6% και ελεγχόμενο, γιατί ο Καραμανλής δραπέτευσε με εκλογές; Μιας και το 2008 είχε έλλειμμα 8+% , θα έπρεπε να καμαρώνει ότι το 2009 το μείωσε στο 6%!
στ. εάν ο Γεωργίου πρέπει να δικαστεί και για τα στατιστικά της Ιρλανδίας, Κύπρου, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και όποιας χώρας ακόμη μπήκε ή σχεδόν μπήκε σε μνημόνια;
στ. εάν κάνει αφαίρεση, χρέος 2009 298δις – χρέος 2008 262δις, και αφού οι τόκοι ήταν 12δις, γιατί το χρέος ανέβηκε επιπλέον άλλα 24δις; (όσο δηλαδή ήταν το πρωτογενές έλλειμμα)
ζ. αν παρόλα αυτά, επιμένει, ας μας πει που χάθηκαν από τα ταμεία τα 12δις ή όσα θεωρεί ότι είναι η διαφορά, και κανείς δεν τα αναζήτησε; Tα παντελόνιασε ο φύλακας του θησαυροφυλακίου ή ο κεντρικός τραπεζίτης; Αυτά έψαχνε πρόπερσι ο Λαφαζάνης; Εάν ο Γεωργίου είναι ένοχος γιατί τα έκρυψε, τότε τι είναι αυτοί που τα κρατούν κρυμμένα τόσα χρόνια;
Όλα όμως ξεκίνησαν από την ΝΔ και τον Σαμαρά ένα χρόνο πριν τον διορισμό Γεωργίου, που για να πάρει τις ψήφους των καραμανλικών στις εσωκομματικές της ΝΔ έδινε συνέντευξη μιλούσε στον Χατζηνικολάου για μαγείρεμα του ελλείμματος (δες 03:41), και ακολούθως στο Ζάππειο 1, όπου υποσχόταν 18δις ισοδύναμα ανώδυνα μέτρα, κατηγορούσε ότι:
-Η κυβέρνηση «φούσκωσε» το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας για το 2009 στο 13,6%.
-Ματαίωσε «ώριμες» δημόσιες εισπράξεις του 2009, μετέφερε εισπράξεις του 2009 στο 2010, μετέθεσε πληρωμές του 2010 στο 2009.
-Η δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης προκάλεσε μια τεχνητή αύξηση του ελλείμματος του 2009 κατά 3,7 μονάδες του ΑΕΠ (8,8 δισεκατομμύρια ευρώ)!
Συνεπώς, το έλλειμμα στο τέλος του έτους θα είχε διαμορφωθεί στο 9,9%.
Πετώντας νούμερα στην τύχη, χωρίς βάση και στοιχειοθέτηση, έτσι αέρα πατέρα, σπέρνοντας τις ρίζες της συνωμοσιολογίας, επειδή έτσι τον βόλευε τότε που αυτοπροβαλλόταν ως «αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου».

το άρθρο δημοσιεύεται στην athensvoice.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top