ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Μπορούμε να αισιοδοξούμε με τις τράπεζες;

protagon.gr

Πολλοί λόγοι απαισιοδοξίας! Τελευταίος, το μπάχαλο των αναδρομικών, αυτή η δημοσιονομική βόμβα που συναρμολογείται στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα στο πεδίο των τραπεζών είχαμε θετικές ειδήσεις, που γεννούν βάσιμες ελπίδες ότι στο εγγύς μέλλον μπορεί να έχουμε «κανονικές» τράπεζες και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος να ανακτήσει γρήγορα το ρόλο του αιμοδότη και μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η προβληματική κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, το υψηλό ποσοστό των κόκκινων δανείων, δεν πλήττει μόνο τους μετόχους των τραπεζών αλλά και τη λειτουργία της οικονομίας, τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Μάς πλήττει όλους! Γι΄αυτό η ταχεία μείωση των κόκκινων δανείων–ΜΕΑ (Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα) είναι πολύ θετική και απολύτως αναγκαία εξέλιξη για την οικονομία μας.

Τρία χρόνια μεσολάβησαν από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να δούμε ούτε μία δομημένη πρόταση ουσιαστικής εξυγίανσης των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών.

Αλλά την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε δύο μαζί!

Α. Η πρόταση της Eurobank (εδώ)

Η Eurobank ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων. Μέσω μιας σύνθετης διαδικασίας (συγχωνεύσεις & αποσχίσεις εταιρειών, τιτλοποιήσεις δανείων, Εταιρείες Ειδικού Σκοπού (SPV) κ.ά. ), η Eurobank επιδιώκει να πετύχει:

Διαβάστε την συνέχεια

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top