ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Μπράβο Αλέξη. Τώρα κάτι κάνεις!

Ο μόνος που δεν τηλεφώνησε στον πρόεδρο Αλέξη για την Eldorado ήταν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Η κυβέρνηση δέχτηκε τεράστια πίεση για να αποδεχτεί το γεγονός ότι η καναδέζικη εταιρεία δικαιώθηκε 12 φορές από τον Άρειο Πάγο. Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος Αλέξης έχει πλέον αλλάξει. Αν ήταν ο παλιός κομμουνιστής Αλέξης θα έστελνε τον Καναδό «στα τσακίδια»!

Πάντα πίστευα ότι η πώληση των μεταλλείων στο Ίδρυμα Μπόμπολα ήταν μία πράξη που θα μπορούσε κάποιος κακόπιστος να την χαρακτηρίσει ως και χαριστική! Θα μπορούσε η τότε κυβέρνηση να κάνει ό,τι κάνουν οι έξυπνοι πρόεδροι των ΠΑΕ με τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Μπορεί καμιά φορά να τους παραχωρούν  με λίγα χρήματα, αλλά διατηρούν ποσοστά για την περίπτωση μιας ακριβής μεταπώλησης.

Πάντα πίστευα, επίσης, ότι στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε έντονο το στοιχείο της υπερβολής και της υποκρισίας. Στο σημείο αυτό να θυμίσω στους συντρόφους ότι αυτοί ήσαν που ζητούσαν επιτακτικά να ανοίξουν και πάλι τα μεταλλεία, όταν αυτά έκλεισαν επί προηγούμενης ιδιοκτησίας. Επίσης, κάποιοι από αυτούς που έκαναν καριέρα κυνηγώντας την Eldorado υπήρξαν σύμβουλοι σε προγενέστερους ιδιοκτήτες της εταιρείας! Προφανώς τότε η εξόρυξη του χρυσού ήταν μία δραστηριότητα  υπέρ του περιβάλλοντος…

Τέλος, πάντα πίστευα ότι το περιβάλλον είναι μία σοβαρή υπόθεση και ότι ο ρόλος της πολιτείας είναι να θέτει αυστηρούς κανόνες λειτουργίας στις επιχειρήσεις. Ότι χρειαζόμαστε την οικονομική δραστηριότητα, αλλά πρέπει να προφυλάξουμε και το περιβάλλον. Από την άλλη πλευρά, το περιβάλλον δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να παιχτούν οικονομικά και πολιτικά παιγνίδια.

Χαίρομαι που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κάνει και σε αυτό το σημείο μία αξιοπρόσεκτη μετατόπιση προς τον κόσμο της λογικής. Που έρχεται προς το μέρος μας, των σκληρών νεοφιλελεύθερων! Δεν έχουμε να ευχηθούμε κάτι άλλο γι αυτό το τελευταίο τετράμηνο του έτους από το να ξεκολλήσει και το Ελληνικό.

Πρόεδρε Αλέξη. Είμαστε τίμιοι απέναντί σου. Ενισχύεις την επιχειρηματικότητα; Θα σου λέμε μπράβο! Όχι ότι το χρειάζεσαι. Έχεις ακούσει τόσα πολλά «μπράβο» από τον Καρανίκα, που η λέξη αυτή θα έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος της αξίας της. Ο κόσμος, όμως, έχει ανάγκη από δουλειές. Η χώρα, πρόεδρε Αλέξη, έχει ανάγκη από νέες επενδύσεις. Η αγορά, κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να ξαναδεί το χρώμα του χρήματος. Τολμήστε και θα δείτε. Σταματήστε να βάζετε εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και η ζωή όλων μας θα γίνει καλύτερη. Κι η δική σας…

Έχετε ένα θέμα με τον σκληρό πυρήνα του κόμματός σας. Αυτό είναι αλήθεια. Ε, αυτή είναι δική σας δουλειά. Πάντως, δεν σας φοβάμαι. Μία χαρά τα καταφέρατε με τον Παναγιώτη τον Λαφαζάνη και με την Ζωή. Μπορείτε να τα καταφέρετε και με τους άλλους. Ο κόσμος, πρόεδρε Αλέξη, δεν αγάπησε τον Σκουρλέτη και την Ιγγλέζη. Πως το είχε πει ο Κατσιφάρας; Αν δεν ήταν ο Ανδρέας δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους. Είχε άδικο;

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top