ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Ποια είναι τελικά αυτή η «Ευθιξία»!

Ήταν Αύγουστος του 2015. Η χώρα ήταν ακόμα παγωμένη από τα capital control και τον τρόμο του οικονομικού Αρμαγεδδώνα, από τον οποίο είχε μόλις γλυτώσει στο παρά ένα. Τι σκέφθηκαν λοιπόν να εισηγηθούν όταν ψηφίστηκε το 3ο μνημόνιο, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε και την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, για όλους τους συνταξιούχους, οι κ.κ. Δραγασάκης, Βούτσης, Βερναρδάκης, Σταθάκης, Καμμένος, Σκουρλέτης, Μάρδας, Κατρούγκαλος, Κουρουμπλής (κα) και βέβαια η κα Ουρανία Αντωνοπούλου; Τι νόμο αποφάσισαν ότι είχε η χώρα επειγόντως ανάγκη την ώρα που μοίραζαν τρία ακόμα χρόνια ανείπωτου οικονομικού πόνου;
Το νόμο που καθιέρωσε «επίδομα ενοικίου για τους υπουργούς αλλοδαπής που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα».
Πόσοι ήταν οι υπουργοί τους οποίους αφορούσε αυτή η ρύθμιση όταν έγινε; Δεν γνωρίζω. Είναι βέβαιο όμως ότι για κάποιο μαγικό λόγο η σχετική ρύθμιση περιέλαβε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και την ιδία την κα Αντωνοπούλου. Η οποία όμως κατά τον κο. Τζανακόπουλο παραιτήθηκε «λόγω ευθιξίας».
Τι είναι άραγε αυτή η ευθιξία; Ψάχνοντας την αληθή έννοια του όρου βρίσκει κανείς διάφορους ορισμούς, με κοινό χαρακτηριστικό την ευαισθησία.
Ευαισθησία σε πειράγματα, σε λόγια που θίγουν «ανθρώπους, καταστάσεις, αξίες».
Οι αριστεροί ως γνωστόν είναι φύσεις ευαίσθητες. Οπότε δεν πρέπει να τους πειράζουμε γιατί μπορεί και να μας παραιτηθούν! Για ψύλλου πήδημα. Όχι αστεία.
Να παραιτηθούν γιατί είπαν ψέματα και εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους. Να παραιτηθούν γιατί πέταξαν στα σκουπίδια 25 δις δημόσια περιουσία (μηδενισμός αξίας τραπεζικών μετοχών). Να παραιτηθούν γιατί τους καταγγέλλουν για σκάνδαλα, όπως τον κ. Κουρουμπλή, τον κ. Πολάκη ή τον εκ μεταγραφής νέο-αριστερό κ. Καμμένο, με τον γνωστό μεσάζοντα.
Βροχή οι παραιτήσεις, σπαρακτικά τα κλάματα, τρυφερή η ευαισθησία τους…
Κι αν δεν συμβαίνει αυτό μην παραξενεύεστε. Την ευαισθησία την έχουν αλλά δεν την αφήνουν να τους παρασύρει… Γιατί δεν θέλουν να βλάψουν το «ηθικό τους πλεονέκτημα». Είναι ο ίδιος λόγος που όταν τους πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη ανακαλύπτουν και την «ευθιξία».
Κι αναρωτιέται κανείς η «Ευθιξία» τελικά είναι ιδιότητα της αριστεράς ή το όνομα της γίδας;

liberal.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top