ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Ποιον εκπροσωπεί ο κ. Πατούλης;

Παρόν (sic) της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού με χαιρετισμό του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό ζήτημα, που διοργανώνει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία.
Η Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη έδωσε δυναμικό παρόν (sic) στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της υπογραφής συμφωνίας για το Μακεδονικό.
Παραθέτω δύο τίτλους από ενημερωτικά δελτία της ΚΕΔΕ για την δραστηριότητα του προέδρου της, δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Τα παραθέτω γιατί δεν αντιλαμβάνομαι πώς έχει προκύψει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπείται σε αυτό το θέμα από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.
Από τη στιγμή που ανακινήθηκε το «Μακεδονικό» ο κ. Πατούλης έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και έχει συμμετάσχει και στα συλλαλητήρια. Ο κ. Πατούλης έχει, εννοείται, το δικαίωμα να επιλέγει ποια θέματα θέλει να αναδείξει και να υπερασπιστεί ως πολίτης και ως πολιτικός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σέρνει όλη την Αυτοδιοίκηση σε προσωπικές του θέσεις.
Εάν θέλει, μπορεί να φέρει το θέμα στο ΔΣ της ΚΕΔΕ και ας ζητήσει εκεί στήριξη.
Βεβαίως, από όσο γνωρίζω τα εθνικά θέματα, εξόχως πολιτικά, δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΚΕΔΕ, προφανώς όμως το ΔΣ μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει. Μέχρι τότε ο κ. Πατούλης δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδικά για ένα εθνικό ζήτημα.
Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να αποτελεί προσωπικό βήμα προβολής του κ. Πατούλη. Δυστυχώς η διαδικασία και ο τρόπος χειρισμού από την πλευρά του προέδρου ενός τόσο σημαντικού συλλογικού οργάνου καταδεικνύει το αντίθετο. Η τακτική αυτή δεν είναι καινούργια, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.
Θεωρώ ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να πάρουν θέση απέναντι σε τέτοιες πρακτικές. Αυτές οι πρακτικές προσωπικά με προσβάλλουν τόσο ως πολίτη όσο και ως αιρετό.

protagon.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top