ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Τελικά τα φάγαμε στα φάρμακα;

Την πρώτη ημέρα της εξέτασής του από το δικαστήριο «το βρώμικο ’89» ο Κοσκωτάς είχε εμφανιστεί κρατώντας ένα φουσκωμένο παραφορτωμένο φάκελο με τα «στοιχεία» (χαρτούρα με αποκόμματα εφημερίδων) για την ενοχή του Παπανδρέου και των υπολοίπων κατηγορούμενων. Την τελευταία ημέρα της εξέτασής του από τους δικαστές, ο πρόεδρος του δικαστηρίου απογοητευμένος από την ανεπάρκεια και τη γελοιότητα της κατάθεσης Κοσκωτά, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα ζήτησε να τον στείλουν «πίσω από εκεί που ήρθε». Ο παραφουσκωμένος φάκελος με τα «στοιχεία» του Κοσκωτά κατά κάποιο τρόπο μοιάζει με τα στοιχεία που στήνει το καθεστώς Παπαγγελόπουλου-Τσίπρα την υπόθεση με την Novartis. Πολύς αέρας, πολλά φτηνά κατηγορώ, πολλή φασαρία. Το πάρτι στην υγεία είναι γεγονός, το σκάνδαλο μεγάλο και συνεχίζεται, τα χρήματα πολλά, οι εμπλεκόμενοι πάρα πολλοί, τα αποδεικτικά στοιχεία ελάχιστα. Η προανακριτική επιτροπή στη Βουλή είναι το μεγάλο κουκούλωμα. Κάνουμε θόρυβο για λίγους (χωρίς στοιχεία), και μετά σβήνουμε και τους πολλούς.
Οι περισσότεροι εκδότες μίντια που βροντοφωνάζουν για χρηματισμό των 10 πολιτικών από Novartis, είναι αυτοί που τη χρυσή δεκαετία των φαρμακευτικών έπαιζαν πολυσέλιδα (διαφημιστικά) έντυπα αφιερώματα για την υγεία, με την «ευγενική» χορηγία της Νovartis ή κάποιας άλλης αντίστοιχης εταιρίας. Η υγεία της τσέπης τους, κόντρα στην υγεία των πολιτών. Πρέπει να χυθεί «αίμα» για να μπορούν να κρυφτούν όλοι οι ένοχοι, προστατευμένοι πίσω από τους αποδιοπομπαίους τράγους.
Η πιο έξυπνη κίνηση του Μαξίμου ήταν η βάπτιση των 3 μαρτύρων ως προστατευόμενων. Το μυστήριο της κρυφής ταυτότητας δίνει κύρος στο γελοίο κατηγορητήριο. Ο πολίτης σκέφτεται: για να είναι προστατευόμενοι θα ξέρουν πολλά, θα κινδυνεύουν, έχουν στοιχεία, τους μπαγλαρώσαμε, επιτέλους θα χυθεί αίμα και θα βάλουν χειροπέδες στον Βενιζέλο, τον Άδωνη, τον Πικραμένο (!). Από το 2009 οι πολίτες ψάχνουμε απεγνωσμένα κάποιους να μπουν φυλακή. Το ίδιο υπόσχονταν στις πλατείες της αγανάκτησης και οι μπλε, και οι κόκκινοι και οι μαύροι. Κελιά και κρεμάλες.
Κάποιοι από τους μπλε της πλατείας τώρα είναι αυτοί κατηγορούμενοι. Τι και αν το πάρτι με τις φαρμακευτικές και τις υπηρεσίες υγείας αφορούσε και αφορά πολλούς, πάρα πολλούς, απρόσμενα (;) πάρα πάρα πολλούς; Το πάρτι συνεχίζεται. Ο τζίρος της αμαρτωλής Νovartis στην Ελλάδα επί κυβέρνησης των «εμείς είμαστε από άλλο υλικό» είναι υψηλότερος από ό,τι ήταν τα χρόνια των κατηγορουμένων! Αναμενόμενο. Δεν κάνει έκπληξη σε κανέναν. Πληρώνουμε κάτι παραπάνω, για να έχουμε τον Πολλάκη να βρίζει στα social και να χαζογελάει στη Βουλή.
Το 2012 την πρώτη εβδομάδα της e-συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία αντί για την εμπορική ονομασία του φαρμάκου, χάκερ από 12 «χώρες» είχαν χτυπήσει το σύστημα με 1,5 εκ. πλαστές ιατρικές συνταγές, σε κυβερνοεπίθεση συνολικού όγκου 125 Gb ισοδύναμη με 3,4 εκ. σελίδες, η οποία είχε προκαλέσει την υπερφόρτωση του δικτύου. Κάποιοι δεν ήθελαν τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, όπως το 2010 δεν ήθελαν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δεν ήθελαν τα γενόσημα, δεν ήθελαν τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Και πολλοί μπετόβλακες σήκωναν πανό για απειθαρχία μαζί τους. Από όλα τα κόμματα. Μετά έγιναν μετακλητοί, βουλευτές, υπουργοί.
Με το τέλος της προανακριτικής θα έχουμε 4-5 διαφορετικά πορίσματα από τα κόμματα, με γενικά κατηγορώ και ελάχιστα στοιχεία για το γλέντι, θα τσακωθούν πάλι στη Βουλή και μετά πάμε για άλλα. Ως συνήθως. Η ενοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων είναι ένα μπούμερανγκ που σου επιστρέφει όταν το έχεις ξεχάσει. Το μόνο που θα μένει είναι η αγνή αγάπη του Αλέξη για τον Κώστα τον κουρασμένο, όπως εκδηλώθηκε και προχθές στη Βουλή. Και ο Μητσοτάκης και οι γραμμητζήδες της ΝΔ στα μίντια να κάνουν ότι δεν βλέπουν τον δούρειο ίππο στο κόμμα τους.
Οι συνταγές που εκτελούνται καθημερινά είναι περίπου 150 χιλ. με κόστος 6,6 εκ. ευρώ. Σχεδόν 55 εκ. συνταγές τον χρόνο μοιρασμένες σε 11 χιλ. φαρμακεία (ή «εκλογικά κέντρα» όπως τα ήθελαν κάποιοι) από 48 χιλ. γιατρούς. Ασφαλισμένοι και φαρμακευτικές και δημόσιο χρήμα. Η Δανία µε τον μισό πληθυσμό από µας διακινεί 15 εκ. συνταγές τον χρόνο. Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη. Διαίρεσε τον αριθμό των συνταγών με τους κατοίκους της Ελλάδας. Τα φάγαμε στα φάρμακα! Ευτυχώς, δεν παίρναμε «ληγμένα». Αλλά δεν είναι και σίγουρο! Σε μερικά χρόνια θα κάνουμε μια νέα προανακριτική για τα λεφτά που σπαταλιούνται ακόμα στο κόλπο με τις φαρμακευτικές δαπάνες. Αυτό μόνο ξέρουμε να κάνουμε. Αντί να διορθώνουμε τα λάθη, όταν πρέπει, να τρέχουμε μετά να κάνουμε επιτροπές για να τα κουκουλώνουμε.

athensvoice.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top