ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Το παράδειγμα Μπαργιώτα

Οι βουλευτές που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν πραγματικά επιχειρήματα. Άσχετα αν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί ακριβώς την ίδια ή και χειρότερη πολιτική, μπορεί να πει κανείς ότι τότε διαφωνούσαν με τα μνημόνια, τις περικοπές, τις μειώσεις, τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους και πίστευαν ότι υπήρχε ένας άλλος δρόμος που ήταν εφικτός. Τι και αν η πλειονότητα των βουλευτών αυτών ήταν γαλουχημένοι με τον λαϊκισμό, ποτισμένοι με τις χειρότερες παραδόσεις του ΠΑΣΟΚ και έβλεπαν ότι το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου φυλλορροούσε και αναζητούσαν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ…Ένας (πολύ) καλοπροαίρετος μπορεί να πει ότι αυτά είναι δίκη προθέσεων, διότι, επαναλαμβάνω, εύκολα μπορούσε να βρει κανείς επιχειρήματα για να αιτιολογήσει τη μετεγγραφή του στο κόμμα του κ. Τσίπρα.
Θυμήθηκα τους βουλευτές που πηδούσαν από το βυθιζόμενο σκάφος του ΠΑΣΟΚ, τώρα που συνάδελφοί τους ακολουθούν αντίστροφη πορεία και εντάσσονται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Τις μετεγγραφές που πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Χαριλάου Τρικούπη.
Χθες εντάχθηκε στη Συμπαράταξη ο, προερχόμενος από το Ποτάμι, Κώστας Μπαργιώτας. Κατ’ αρχάς, μολονότι φρέσκος βουλευτής, έχει αφήσει καλές εντυπώσεις με τις παρεμβάσεις του και τις ομιλίες του. Συνήθως στηλιτεύει τα κακώς κείμενα, τα λάθη του παρελθόντος, τις συντεχνίες, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Δημόσιο κ.λπ. Ψάχνοντας τους λογαριασμούς του στα social media, διαπίστωσα ότι βρίθουν επιθέσεων στο (βαθύ) ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στην κυρία Γεννηματά. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι είναι αυτό που έκανε έναν επιστήμονα γιατρό, που μπήκε στην πολιτική με το Ποτάμια προκειμένου «να τα αλλάξει όλα» και να στείλει σπίτι του «το παλιό πολιτικό προσωπικό», να διανύσει με τόση ευκολία τη διαδρομή από τη Σεβαστουπόλεως στη Χαριλάου Τρικούπη. Και λέμε «με ευκολία» διότι όλο το διάστημα που ήταν στο Ποτάμι ο κ. Μπαργιώτας δεν διαφώνησε με καμία από τις βασικές επιλογές του κόμματος.
Όταν, για παράδειγμα, διεκόπησαν οι συνομιλίες μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, ο κ. Μπαργιώτας είχε ρίξει την ευθύνη αποκλειστικά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τι άλλαξε λίγους μήνες μετά για να διαβεί ο βουλευτής Λάρισας το κατώφλι της Δημοκρατική Συμπαράταξης; Σε πολιτικό επίπεδο απολύτως τίποτα. Άλλαξε όλως σε αριθμητικό, καθώς μειώθηκαν τα δημοσκοπικά ποσοστά του Ποταμιού, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι πιθανότητες επανεκλογής του. Εξ ου και η μετεγγραφή στο φιλόξενο ΠΑΣΟΚ.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top