ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Τσίπρας Money Drop

Το εντυπωσιακό στο Money Drop δεν είναι το συμπέρασμα ότι «Ο Τσίπρας μας την έκανε». Είναι ότι η απολύτως λογική απόρριψη από τους συμμετέχοντες της απάντησης «ο έλληνας πρωθυπουργός» αποδείχθηκε λάθος! Η λογική δεν ισχύει όταν αναφερόμαστε σε ελληνικά οικονομικά μεγέθη. Και όχι μόνο σε οικονομικά. Οι ερωτώμενοι απάντησαν σκεπτόμενοι λογικά ότι ο Έλληνας και «αριστερός» πρωθυπουργός θα αμείβεται λόγω κρίσης τα λιγότερα, και μοιραία έχασαν!

Αξιοσημείωτο ότι και πριν, επί Σαμαρά κ.λπ. ή και μεθαύριο επί Μητσοτάκη, πάλι «ο έλληνας πρωθυπουργός» θα είναι η σωστή απάντηση στο ερώτημα «Ποιος πρωθυπουργός, ο ισπανός, ο πορτογάλος, κύπριος, ή ο έλληνας έχει το μεγαλύτερο ετήσιο εισόδημα;». Και ότι αυτοί που σήμερα ποστάρουν το «Αχ ρε, Αλέξη! Αχ!», αύριο δεν θα έχουν πρόβλημα με το «Αχ ρε, Κυριάκο! Αχ!».

Οι δύο συμμετέχοντες ήταν όντως πεπεισμένοι ότι ο Τσίπρας πληρώνεται τα λιγότερα. Ένα μέρος στην απόρριψη της απάντησης ίσως είχε παίξει και η δηθενιά του Τσίπρα στις 16/02/2015 όταν είχε διαρρεύσει στα (φιλικά τότε) «Νέα» του Ψυχάρη ότι είχε αρνηθεί το ποσό των 525 ευρώ αποζημίωση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό (ημερήσια αποζημίωση 175 ευρώ) όταν τα βρήκε πάνω στο γραφείο του στο Μαξίμου λέγοντας «Τι είναι αυτά, ρε παιδιά;». Ξέρει κανείς μας αν έχει αρνηθεί ξανά τα αντίστοιχα έξοδα από τότε; Θα έχουν μαζευτεί και πολλά. Ειδικά αυτά με τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης! Δύσκολο να τα αρνηθεί κάποιος. Τα media που κάνουν τέτοιες κυβερνητικές «εξυπηρετήσεις» θα μας ενημερώσουν σχετικά;

Το money drop μάλλον είναι ο ιδανικός τρόπος να μάθουν οι πολίτες επιτέλους (τόσα χρόνια σε μνημόνιο, έναν κρατικό προϋπολογισμό δεν τον άνοιξε κανένας μας!) πόσα χρήματα πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός για μισθούς και συντάξεις, πόσα χρήματα πληρώνει για να παίζει στο Υπουργείο Άμυνας ο κος Καμμένος, πόσα χρήματα πλήρωσε για τόκους του χρέους πρώτη φορά έλληνας πρωθυπουργός −αυτός ντε που θα το διέγραφε μονοκονδυλιά−, πόσα χρήματα πληρώνουμε τους Αμβρόσιους για να βρίζουν όποιους δεν τους προσκυνούν, πόσα χρήματα κοστίζουν οι παρελάσεις τεθωρακισμένων συνοδεία αεροπλάνων που κατήργησε η κυβέρνηση το 2010 αλλά επανέφερε η κυβέρνηση 2012 γιατί ξαναγίναμε κιμπάρηδες.

Προτείνω να γίνει ένα εορταστικό επεισόδιο «Τσίπρας MONEY DROP» με ερωτήσεις εμπνευσμένες αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να συμμετέχουν και πολιτικοί. Τραπεζίτης να κάνει ο Γιάνννννννης και αναπληρωματικός του ο Σώρρας. Για παράδειγμα, ερώτηση: Πόσες λιγότερες θέσεις παιδιών σε παιδικούς σταθμούς μάς κοστίζει η θέση αναπληρωτή υπουργού Άμυνας για να βολέψουμε τον σύντροφο Φώτη Κουβέλη; Ας αρχίσουμε σιγά-σιγά να μαθαίνουμε τους αριθμούς, και μετά ασχολούμαστε π.χ. με το ποιες αρμοδιότητες έχει η θέση του κυρ Φώτη. Όποιος ενδιαφέρεται ας διαβάσει εδώ στο ΦΕΚ της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων του, πόσο άχρηστη μας είναι η υπουργική καρέκλα που πληρώνουμε. Κάπως έτσι, όσα δεν έμαθε κανένας τόσα χρόνια παρακολουθώντας λεκτικές ακροβασίες και παπάτζες στις ενημερωτικές εκπομπές των Αυτιάδων, Παπαδάκηδων κ.λπ. και στις σατιρικές των Λαζόπουλων, τα έμαθε σε μια ερώτηση σε ένα τηλεπαιχνίδι. Ποτέ δεν ξέρεις πού θα συναντήσεις την αλήθεια. Η τηλεόραση θα μας σώσει! Αυτό κι ένα τηλεοπτικό φροντιστήριο με τον κο Καρκατσούλη να μας ενημερώνει πως από 65 θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων στα υπουργεία το 2015, ξεπέρασαν τις 156 επί ΠΦΑ, ή πως μέσω της φορολαίλαπας σε άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους, οι μισθοδοτούμενοι από το δημόσιο ταμείο ξεπέρασαν τους 800 χιλιάδες.

Btw το Σάββατο ξεκινούν και πάλι οι 10 φτηνοί Μήτσοι. Μήτσοι ήταν τότε, Μήτσοι θα είναι και τώρα. Φτηνοί ήταν τότε, φτηνοί θα είναι και τώρα. Προπαγάνδα έκαναν τότε, προπαγάνδα θα κάνουν και τώρα. Και δυστυχώς δεν ήταν τόσο εμφανής σαν το τσαντίρι, αλλά ύπουλη και διεισδυτική. Η πολιτική για κάποιους είναι ένα παιχνίδι, ένα στημένο παιχνίδι εναλλαγής ρόλων, για κάποιους είναι ένα τηλεπαιχνίδι να λέμε τις ταρζανιές μας και να πουλάμε ψεύτικα προφίλ image making. Το πολιτικό money drop είναι ευκαιρία η τηλεόραση να πάψει να είναι η πολιτική αποχαύνωσης των πολιτών και να τρολάρει σε ένα τηλεπαιχνίδι πολιτικής αλήθειας. Τρολάρω και εγώ. Αυτά δεν γίνονται! Και επειδή δεν γίνονται, κλείσε την τηλεόραση κι άνοιξε και διάβασε έναν κρατικό προϋπολογισμό.

athensvoice.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top