ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

“It’s a crime of the past”

Πώς ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, με τα σπαστά αγγλικά του, λέει τη μισή αλήθεια στον ρεπόρτερ του BBC

Ο υπουργός Άμυνας απέδωσε στις προηγούμενες κυβερνήσεις τις ευθύνες για την αυθαίρετη δόμηση στο Μάτι, μιλώντας στο BBC. “It’s a crime of the past” απάντησε ο κ. Καμμένος με χαρακτηριστική άνεση στο σχετικό ερώτημα. Ανεπίσημα ουκ ολίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζουν, από ώρα σε ώρα, τη συζήτηση για την απόδοση ευθυνών στους «αυθαιρεσιούχους»…

Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Καμμένος αποτέλεσε μέλος των κυβερνήσεων -όταν ανήκε ψυχή τε και σώματι στη ΝΔ-, που κάθε τόσο νομιμοποιούσαν με ρυθμίσεις τα αυθαίρετα.

Αυτό που παρέλειψε να πει είναι ότι ΚΑΙ η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, της οποίας αποτελεί επίλεκτο στέλεχος, συνέχισε το ίδιο βιολί, διαφημίζοντάς το μάλιστα ως κοινωνική πολιτική.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου του BBC γιατί επετράπη η αυθαίρετη δόμηση, απάντησε: «Δεν το επιτρέψαμε εμείς».

Ψέμα. Ιδού η απόδειξη. Στις 9 Ιουνίου 2017, η Εφημερίδα των Συντακτών πανηγύριζε με πρωτοσέλιδό της για τη ρύθμιση της σημερινής κυβέρνησης για τα αυθαίρετα. «Το αφεντικό τρελάθηκε!» ήταν ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας. «Νομιμοποίηση αυθαιρέτων με μεγάλες εκπτώσεις και πολλές δόσεις».

aythaireta

Η κυβέρνηση ψήφιζε το πέμπτο συνεχόμενο πλαίσιο από το 2009, αυτή τη φορά μάλιστα με ευκολίες πληρωμής: πρόβλεψη παράτασης δύο ετών για την «τακτοποίηση» αυθαιρέτων, αύξηση των δόσεων σε 80 για την νομιμοποίησή τους και μείωση στο μισό του παραβόλου.
Συνεπώς, στην καλύτερη των περιπτώσεων, η κυβέρνηση έχει-και αυτή-λερωμένη τη φωλιά της. Έχει τη συμμετοχή της στο γαϊτανάκι των ρυθμίσεων για τα αυθαίρετα, μετά βαΐων και κλάδων μάλιστα, αν συμμεριστούμε τον ενθουσιασμό και τον ευρηματικό τίτλο της εφημερίδας που διαφήμισε το «εμπόρευμα». Ο υπουργός Άμυνας που καμώνεται ότι δεν ήξερε, δεν ρώταγε τους αρμόδιους υπουργούς όχι μόνο για το past αλλά και για το present; Εκτός και αν η πραγματικότητα για τα αυθαίρετα «χτίζεται» ήδη ως το άλλοθι για την απόκρυψη των όποιων κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών ευθυνών για το έγκλημα στο Μάτι. Ως γνωστόν ο κ. υπουργός ξέρει να επεξεργάζεται τη «γραμμή» για την κυβερνητική πλειοψηφία. Μάστορας…

athensvoice.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top