ΕΥΡΩΠΗ

Κωνσταντινούπολη: Συντριβή ελικπτέρου με 7 νεκρούς

helicopter

Ελικόπτερο που μετέφερε διευθυντικό στέλεχος του Τουρκικού ομίλου Eczabicasi και 4 Ρώσους, συνετρίβη το πρωί.

Ο Bulent Eczacibasi, πρόεδρος της εταιρίας με φαρμακευτικά προϊόντα, και ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης είχαν αρχικά δηλώσει ότι πέντε από τους επτά επιβάτες ήταν νεκροί, αλλά ο τελικός απολογισμός μιλά για επτά νεκρούς.

«Δεν έχουμε πληροφορίες για τις λεπτομέρειες, η αιτία της συντριβής θα γίνει γνωστή μετά τις εκτιμήσεις» δήλωσε ο Eczacibasi.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην συνοικία Buyukcekmece της Κωνσταντινούπολης. Ο δήμαρχος του Buyukcekmece είπε στο CNN Turk TV ότι είδε τα σώματα πέντε ανθρώπων από την σύγκρουση προσθέτοντας ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν επτά άτομα.

Σύμφωνα με το CNN Turk, πρόκειται για ένα Sikorsky S-76, που χτύπησε σε αναμεταδότη τηλεόρασης. Το δυστύχημα αποδίδεται σε χαμηλή ορατότητα λόγω ομίχλης.Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης με επτά επιβαίνοντες.

Το Buyukcekmece βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της πόλης και περιλαμβάνει βιομηχανική ζώνη και κατοικίες.

Ο εθνικός δρόμος Ε5 που περνάει από την συνοικία έκλεισε όταν τα συντρίμμια έπεσαν στον δρόμο. Ο δρόμος όπου συνετρίβη το ελικόπτερο ήταν άδειος την ώρα της συντριβής.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά και ασθενοφόρα.

Wreckage of a helicopter is seen after it crashed in Istanbul, Turkey, March 10, 2017. REUTERS/Osman Orsal

REUTERS/Osman Orsal

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top