ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΔιαΝΕΟσις: Ο Θ. Γεωργακόπουλος και ο Κ. Πιερακάκης μιλούν για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα (video)

Dianeosis_intervju

 

 Ο Θ. Γεωργακόπουλος και ο Κ. Πιερακάκης μιλούν στον Αντώνη Τριφύλλη

Η συνέντευξη δόθηκε στην «Μεταρρύθμιση» τον Ιούνιο του 2017

Η «Μ» ευχαριστεί τον κ. Θοδωρή Γεωργακόπουλο και τον κ. Κυριάκη Πιερρακάκη για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησαν.
Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις και ο κ.Πιερρακάκης Διευθυντής Ερευνών.
Η διαΝΕΟσις είναι ένας ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός που:
o Παράγει μελέτες και ερευνητικό έργο πάνω στα σημαντικά θέματα της εποχής μας, επιδιώκοντας να προσφέρει συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής.
o Διενεργεί σε βάθος δημοσιογραφικές έρευνες δίνοντας έμφαση στην τεκμηριωμένη ανάλυση και την ολοκληρωμένη πληροφόρηση.
o Αναπτύσσει εργαλεία και πρωτοβουλίες στον χώρο των ανοιχτών δημοσίων δεδομένων, με στόχο τη συλλογή, επεξεργασία και δημοσίευσή τους.
Με την φιλοδοξία να συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο προσφέροντας τεκμηριωμένα στοιχεία και ρεαλιστικές λύσεις σε μεγάλα κρίσιμα θέματα, το ερευνητικό έργο της διαΝΕΟσις προσπαθεί να απαντήσει στο βασικό ερώτημα Πώς να έρθει στη χώρα η ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική της συνοχή;
Ενδεικτικά, τομείς επικέντρωσης της ερευνητικής δραστηριότητας του οργανισμού είναι: Επενδύσεις, φορολογία και απασχόληση, Τεχνολογία και Καινοτομία, Περιβάλλον, Κράτος & Δημόσια Διοίκηση, Θεσμοί & Πολιτικό Σύστημα, Φτώχεια & Ανισότητα, Κοινωνικό Κράτος, Υγεία & Ασφάλιση, Παιδεία & Εκπαίδευση, Δικαιοσύνη.
Η διαΝΕΟσις δεν συνδέεται με κανένα κόμμα ή πολιτική παράταξη, κυβέρνηση ή κυβερνητική επιλογή, δεν αποτελεί οργανισμό lobbying ή μοχλό πίεσης, δεν εκφράζει τα συμφέροντα κανενόες επιχειρηματικού κλάδου ή άλλου φορέα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top