ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η «Μ» συνομιλεί με τον καθηγητή του Princeton Α.Χανιώτη για τον λαϊκισμό

chaniotis

Ο Αντώνης Τριφύλλης συνομιλεί με τον καθηγητή του Princeton για τον λαϊκισμό.

‘Ο Α. Χανιώτης απέκτησε το πτυχίο του από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1982. Τη περίοδο 1985-1986 σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.[1] Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης το 1984, και στη συνέχεια, το 1992, έλαβε υφηγεσία από το ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης την περίοδο από το 1993 έως το 1998. Επίσης, ήταν Επισκέπτης Καθηγητής και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Κολλέγιο Ωλ Σόουλς, στην Οξφόρδη την περίοδο 2006-2010. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης από το 1987 έως το 2006, και ήταν πρόεδρος του Τμήματος Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου αυτού από το 1998 έως το 2006. Το 2008 εντάχθηκε στη Σχολή Ιστορικών Σπουδών του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών του Πρίνστον ως Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών’.

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες….

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top