ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λεωνίδας Αντωνακόπουλος: Δύσκολη η μάχη κατά του λαϊκισμού στην Ευρώπη

AntonakopolosLeonidas

Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ε.Κ. στην Ελλαδα

Είναι αλήθεια ότι θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια, όσον αφορά την εμπέδωση των ευρωπαϊκών αξιών από την κοινή γνώμη, τονίζει στη συνέντευξή του στην «Μ» και τον Αντώνη Τριφύλλη ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ε.Κ. στην Ελλαδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, σημειώνοντας πως  δεν υπάρχει ακόμη κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα. Αναφέρει, ακόμη πως  οι πολίτες σε περίοδο κρίσης, ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ευάλωτοι ς στα εύκολα μηνύματα, αρνητικά μηνύματα για την ΕΕ.

Ο κ. Αντωνακόπουλος τονίζει πως η στρατηγική  επικοινωνίας που έχει σχεδιάσει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι η ενημέρωση για την καθημερινότητα του Ευρωπαίου πολίτη, όπως είναι οι προσπάθειες και η συμβολή του στο περιβάλλον, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, στα θέματα Ασφάλειας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και έχει λάβει πολλές πρωτοβουλίες εσχάτως, στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, που έχει ανοίξει με τα έγγραφα προβληματισμού που έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο κ. Γιούνκερ προσωπικά…

Ο Επικεφαλής του ΕΚ, αναφέρει πως το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα έχει γύρω στις 10.000 προσωποιημένες επαφές με , Μη Κυβερνιτικούς Οργανισμούς, οργανώσεις νεολαίας, Πανεπιστήμια, Λύκεια, ακόμα και δημοτικά σχολεία,  την επιχειρηματική κοινότητα, δημοσιογράφους και μίντια σε όλη τη χώρα με τους οποίους συνεργάζεται

Τέλος, στο ερώτημα εάν είναι αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας στην ΕΕ  απαντά:«Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Προβληματίζομαι όπως και σεις, αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος»

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top