ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Α. ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Μ»ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

chaniotis

 

Συνέντευξη στον Αντώνη Τριφύλλη

Ο Άγγελος Χανιώτης (γενν. 8 Νοεμβρίου 1959, Αθήνα)[1] είναι Έλληνας ιστορικός και μελετητής Κλασικών σπουδών, γνωστός για την πρωτότυπη και ευρείας κλίμακας έρευνα του στην πολιτιστική, θρησκευτική, νομική και οικονομική ιστορία της Ελληνιστικής περιόδου και της Ρωμαϊκής Ανατολής.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται επίσης η ιστορία της Κρήτης και της Ελληνικής επιγραφικής.

Ο κ.Χανιώτης είναι Καθηγητής στη Σχολή Ιστορικών Μελετών του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών του Πρίνστον. Είναι μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και επιμελητής του επιστημονικού περιοδικού που ασχολείται με θέματα Κλασικών Σπουδών Mnemosyne.[2]

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top